- e-lect.net - http://e-lect.net -

Българ: Междузвезден унищожител

Posted By Юри Иванов On 08/05/2016 @ 7:36 pm In Култура,Най-важното | No Comments

Balgar - Part 3 [1]По налагаща се традиция месец май ще предложи много приятни емоции за нарастващия кръг почитатели на интерактивната литература. На предстоящия Панаир на книгата очакваме поне 5 нови заглавия, включително едно от автора на „Голямото приключение на малкото таласъмче [2]Никола Райков [3], както и третата книга-игра от поредицата, с която създателят на анимационния сериал „Българ“ Неделчо Богданов покори пазара през изминалите месеци.

За разлика от предишните две заглавия в света на „Българ“, написани от небезизвестния ни автор и преводач Богдан Русев [4], третата книга е дело на моя приятел Александър Торофиев (по-популярен с псевдонима си Ал Торо), който е и основният „виновник“ книгите-игри да се завърнат по книжарниците у нас в последните години.

(Ако се чудиш защо, отговорът се крие в първата нова книга в тази медия [5], появила се през 2011 г. след продължителен период, в който интерактивната литература беше смятана за мъртва, а също и в поредицата сборници за изгряващи таланти „Призвание герой [6]“.)

Българ: Междузвезден унищожител ще излезе на пазара след броени дни. В нея главният герой отново си ти, а действието ще се развива в космоса.

Александър Торофиев впрочем ще се представи на Панаира на книгата с още едно заглавие, но за него – както и за останалите нови издания, на които си заслужава да обърнеш внимание – ще стане дума малко по-късно.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на E-lect [7], по e-mail (по-нагоре и вдясно), да станеш приятел на сайта във Facebook [8] или да последваш фийда му в Twitter [9]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш за това си решение.


Article printed from e-lect.net: http://e-lect.net

URL to article: http://e-lect.net/?p=12616

URLs in this post:

[1] Image: http://e-lect.net/wp-content/uploads/2016/05/Balgar-Part-3.jpg

[2] Голямото приключение на малкото таласъмче: http://e-lect.net/?p=6615

[3] Никола Райков: http://e-lect.net/?p=12363

[4] Богдан Русев: http://e-lect.net/?p=4930

[5] първата нова книга в тази медия: http://e-lect.net/?p=3373

[6] Призвание герой: http://e-lect.net/?p=5981

[7] RSS feed-а на E-lect: http://e-lect.net/?feed=rss2

[8] да станеш приятел на сайта във Facebook: https://www.facebook.com/pages/E-lect/344353040989?ref=ts

[9] фийда му в Twitter: https://twitter.com/itilon

[10] Image: http://www.facebook.com/share.php?u=http://e-lect.net/?p=12616

Copyright © 2010 e-lect.net. All rights reserved.