This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

Кой ограби България

PropagandaДори Коалиция „Да, България“ вече да не ми беше симпатична със сравнително добрата си програма и голямото количество достойни хора вътре, днешната атака срещу нея от страна на един „любим“ вестник със сигурност щеше да я направи такава. Не мога да отрека, че искрено ме забавлява когнитивният дисонанс в пресата на „успелия млад мъж“, за която „Да, България“ е едновременно малка формацийка, която нищо няма да постигне на предстоящите избори, и зловещо чудовище, чиито конци са дърпани от най-могъщите кукловоди в историята, и което виновно за „ограбването“ на страната.

(Впрочем, такъв по всичко личи е сюжетът на фантастичния роман „Крадци на демокрация“, който днес се разпространяваше безплатно с онова издание, в което държавната администрация напълно случайно се скъсва да рекламира. От него ще „разбереш“, че Иван Костов, Иво Прокопиев и Цветан Василев стоят зад „шайката“ „Да, България“, а ако това стане, по-умните ти приятели пък ще научат, че си идиот.)

В тази връзка един въпрос ми се струва особено интересен. Създаването, отпечаването, разпространението и подаряването на книга в тираж от десетки хиляди бройки струва пари – много повече пари, отколкото вестник, продаващ се по 60 стотинки, може да си позволи да похарчи на нормален пазар. Хората, осигурили тези средства, колкото и безскрупулни да са, по всяка вероятност не са глупави и едва ли биха организирали толкова мащабна атака срещу формация, за която са наясно, че няма шансове на предстоящите избори – все пак съвсем базови познания по ПиАр ти стигат, за да се прецениш, че ако политическият ти опонент наистина е крайно неразпознаваем и/или непопулярен, последното, от което имаш нужда, е масово да се заговори за него.

Какво ли знаят личностите, стоящи зад „крадците на демокрация“, за да похарчат толкова много в опит да дискредитират формацията около Христо Иванов?

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на E-lect, по e-mail (по-нагоре и вдясно), да станеш приятел на сайта във Facebook или да последваш фийда му в Twitter. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

А ако харесваш този сайт и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon.

1 Comment

  1. Couatl says:

    Добре, това съвсем спокойно можеше да са две или дори три изречение с цел по-лесно възприемане на текста :) :

    Хората, осигурили тези средства, колкото и безскрупулни да са, по всяка вероятност не са глупави и едва ли биха организирали толкова мащабна атака срещу формация, за която са наясно, че няма шансове на предстоящите избори – все пак съвсем базови познания по ПиАр ти стигат, за да се прецениш, че ако опонентът ти наистина е крайно неразпознаваем и/или непопулярен, последното, от което имаш нужда, е масово да се заговори за него.

Коментирай