This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

Бойко Борисов Free Day

Ако отвориш Дневник не много след момента на публикуване на тази статия, ще видиш, че водещата новина там е озаглавена „Борисов ще пита ФБР и Европол за доказателствата за Килърите”. Вчера, темата на деня бе предопределена от материала, кръстен „Борисов: Приемам решенията на съда като провокация към държавата”. Онзи ден интересът ни предизвика текстът под името „Премиерът Борисов: Разликата между мен и Станишев е един милиард лева”.

Всъщност, ако напишеш фамилията на министър-председателя в търсачката на сайта на този все пак критично настроен всекидневник, ще откриеш, че тя се среща в общо 37 материала само за последните четири дни. (Впрочем, Цветан Цветанов „гостува” едва в 17.)

Да опитаме с онлайн медията dnes.bg. Втората най-четена статия за деня? „Премиерът Vs престъпността: предстои тежка битка”. Коя ли е четвъртата? „Борисов: Калашников детска играчка ли е?” (Снимката към нея, впрочем, ни в клин, ни в ръкав ни показва неформалния лидер на ГЕРБ и на света като цяло да загрява за турнира в Уимбълдън.) Бързото търсене от своя страна изважда 155 резултата с фамилията му за една седмица назад.

От тази гледна точка, положението във vesti.bg (където премиерът е споменаван жалките седем пъти от началото на месеца) е направо скромно. Actualno.com на свой ред заема златната среда с 15 статии за същия период. И така нататък, и така нататък.

За да не решиш, че е само пресата, не мога да пропусна да кажа, че ситуацията е същата във Facebook (преди броени минути невинният ми опит да се похваля там със скоростно изкачване на Витоша моментално бе обърнат на разговор за премиера-слънце, който – очевидно – може да се справи по-добре), в Twitter (познай чие е първото име, което ми излиза в списъка с подходящи за „следване” хора) и даже в Блогосферата (но днес не съм я проверявал, така че, дай Боже, да те лъжа).

А сега поантата: всичко това ми идва твърде много. Може да е романтична заблуда, обаче не си спомням нито един министър-председател, партиен лидер или просто известен човек да е ставал обект на подобно медийно внимание. Някога. В демократичната история на страната, дала на света Бойко Борисов.

Невъзможното ли искам? Просто един ден, в който никой да не ме занимава с лика, живота и делото на най-великия премиер, кмет, партиен лидер, генсек на МВР, пожарникар, футболист, тенисист, духовен наставник на Путин, wingman на Берлускони и светлина в живота на Меркел. Толкова ли е трудно? Поне за 24 часа?

5 Comments

 1. MacTeP says:

  Да, трудничко е, да не казвам невъзможно :D.

 2. ван says:

  Ех, затъжил се е за червена мутра Станишев.

 3. Да, Ван, защото животът е черно-бял и няма начин да не харесваш Борисов и Станишев едновременно. Също така е невъзможно дори да имаш относително положително отношение към премиера, но просто да не ти допада измисленото му медийно присъствие. Колко обичам първосигналното мислене! :)

 4. Alex says:

  Представи си какво облъчване ще падне преди изборите догодина ;).

 5. Mlad-Vlad says:

  Хе хе! “Стадото” не трябва да забравя, кой е “овчЕря”! Кой го “гледа”, стриже, коли, дере! Да благодари по три пъти на ден за “грижите” (иначе има Ц.Ц.) и се прекланя пред насъщните, “естествени” нужди на Същия!

Коментирай