- e-lect.net - http://e-lect.net -

Love on TV

Posted By Юри Иванов On 26/02/2011 @ 11:02 pm In Маркетинг,Най-важното | 1 Comment

[1]Понякога силата на маркетинга може да бъде използвана, за да пропагандира лъжи, да всява ужас или да държи цели народи в подчинение – както показват множество примери, започващи с посланията на Ал Каида, преминаващи през Zeitgeist и конспиративното кино, и приключващи с пресата в Северна Корея [2]. Понякога, обаче, тя помага на нормалните хора да донесат щастие на тези, които обичат. Знам, че не си личи, но вторите примери са ми любими и затова днес ще поговорим за Дейвид Джоунс.

Представи си един напълно обикновен телевизионен служител! Представи си, че той е влюбен в приятелката си! Представи си, че е готов да ѝ предложи брак! Е, стандартните варианти за това ежедневно биват изпитвани, както и множество доскоро нестандартни такива, така че те не са достатъчно интересни. Какво ти остава в подобна ситуация? Да разчупиш клишето напълно – по начин, който ще те превърне в интернет сензация.

В случая с Дейвид Джоунс това става, когато отправя предложението си… от екрана по време на фиктивен рекламен клип, видян от милиони, но предназначен за един единствен човек. С думите:

Много хора казват, че сме влюбени, сякаш е нещо лошо. Какво ще кажеш аз и ти да им покажем какво представлява истинската любов?

Нестандартно! Незабравимо! Адски готино! С което се опитвам да намекна, че ще бъде хубаво да се радваме на повече подобни примери, вместо на онези – другите – с които започнах днешния текст.

П.С. Снимката е скрийншот от оригиналния клип.


Article printed from e-lect.net: http://e-lect.net

URL to article: http://e-lect.net/?p=3088

URLs in this post:

[1] Image: http://e-lect.net/wp-content/uploads/2011/02/Marriage-Proposal.jpg

[2] Северна Корея: http://e-lect.net/?p=2829

[3] Image: http://www.facebook.com/share.php?u=http://e-lect.net/?p=3088

Copyright © 2010 e-lect.net. All rights reserved.