This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

След паузата

Времето има необичайното свойство да тече, както си иска. Понякога един единствен ден е толкова плътен, че впоследствие не спираш да се чудиш как е възможно всичко в него да се е случило наистина. Друг път, ако следваме клишето, то сякаш изтича изпод пръстите ти, поставяйки те в конфузната ситуация да издирваш новогодишни подаръци, аха след като си прибрал зимните дрехи.

Споменавам това, защото нещо в духа на втория пример се случи със скромния авторски екип на E-lect и по-конкретно с основната му фигура (благодаря за аплодисментите, няма нужда наистина). Сега, като погледна назад, последната статия тук не беше точно вчера. В случай че искаме да сме положителни, обаче, поне не е декември.

Така че след едномесечна почивка сайтът, надявам се, е готов да се завърне с гръм и трясък. През този месец се случиха предостатъчно неща: Осама бин Ладен най-накрая бе намерен и застрелян, което предизвика съвсем реалистични фалшиви сълзи в очите на разни измислени пацифисти; Волен Сидеров дотолкова се изгуби в дълбините на болното си съзнание, че дори прокуратурата го прекръсти на „неизвестен извършител”; в арабския свят положението върви на добре (с изключение на Либия, където НАТО се бави повече и от мен), а в България сме на път да наваксаме с изоставането в сферата на религиозните конфликти.

Премиерът откри магистрала с дължина наполовина на само една отсечка, построена по времето на Тройната коалиция, но за сметка на това с фанфари, надминаващи поне двойно целия бюджет за ПиАр на същата. После откри, че Wikileaks е майката на всички жълти медии, а междувременно изглежда е открил и Хага. С подходящ източен вятър можем да очакваме скоро да стигне Америка.

Говорейки за управлението, няма как да пропуснем няколкото милиона лева от частни лица, с които родната полиция съвсем случайно се е сдобила в последните месеци. На запад от Рая на Цветанов-Маринов това минава за тежка форма на подкуп. В Огледалния свят, обаче, любознателният наблюдател бързо научава, че подкупът е дарение (войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила).

Накрая, но не по важност, Деян Неделчев ни зарадва с новия си хит. Само заглавието не ми изглежда особено сполучливо – Деян Икебаната и Деян Съчката звучат много по-добре от Деян Полянката.

***

Преди да завърша, дължа специална благодарност на онези (по)читатели на сайта, които се поинтересуваха какво се случва с него. Няма да разкривам броя им, за да не предизвиквам завист у колегите от Дневник и bTV, но едва го събирам на пръстите на едната ръка.

П.С. А сега сериозно. В материала „Добрата новина” от март бяха обещани няколко статии, част от които така и не видяха бял свят. Вдругиден ще се върнем на първата от тях.

4 Comments

  1. Божо says:

    Добре дошъл отново :).

    А лафът “Волен Сидеров дотолкова се изгуби в дълбините на болното си съзнание, че дори прокуратурата го прекръсти на „неизвестен извършител” директно печели “Оскар” за лафове.

  2. Благодаря! :)

  3. lexin'tun says:

    Tолкова време нямаше статии, че бях спряла да проверявам. Добре, че е Фейсбук, че да видя, че има новички :). Радвам се, че ще има още статии :).

  4. И аз съм положително настроен. Само трябва да се науча да пиша преди това!

Коментирай