This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

За честта на един управник

Ще си позволя още веднъж да обърна внимание на конкретна личност – тази на премиера Бойко Борисов – вместо на проблема с новите данъци по същество, не защото ми е приятно да обсъждам хората, а в скромен опит да бъде защитена истината. Поводът е, че любимият вожд и учител наговори необичайно дори за него количество глупости през изминалия уикенд, най-голямата от които бе, че „плоският данък не случайно го въведоха социалистите, защото е несоциален”. Почти всички български медии, както обикновено, отразиха изказването на премиера, без да си направят труда да го коментират.

От коментара на журналисти и икономисти, разбира се, няма никаква нужда в с(ъ)вършената демокрация, в която живеем, тъй като самият господин Борисов вече е дал второ мнение по темата. Има го на сайта на правителството и гласи следното: „плоският данък, след като ГЕРБ, ако се върнете назад, го обяви в своята програма, че ще бъде въведен, БСП го въведе”. Или иначе казано, министър-председателят – така завоалирано – ни намекна, че последната грижа на партията му е тази за хората, които са я избрали.

Е, на тези мисли им липсва известният шизофреничен елемент в поведението на министър Дянков, който първо определи идеята за отмяна на плоския данък като „малоумна”, а сега се чуди защо хората смятат, че е негов привърженик, при положение, че всъщност не бил такъв. Няма я и арогантната неусведоменост, извираща от нелепицата, че над 70% от парите на работещите в Швеция и повече от 60% в Германия (т.е. повече от всички данъци, с които тези държави все пак плащат хиляди други неща) отивали за социално слабите.

Те, мислите, обаче са ценни с това, че ни позволяват ясно да видим опортюнизма на човек, който няма проблем да се завърти на 180 градуса само и само да запази властта.

Коментирай