- e-lect.net - http://e-lect.net -

За чисто небе

Posted By Юри Иванов On 31/10/2012 @ 2:37 pm In Екология,Най-важното | 7 Comments

[1]Досега в E-lect сме коментирали десетки глупости – като тръгнеш от страха от доматите с гени [2] и продължиш с универсалното лекарство против рак антималигноцит [3], омразата към циганите, само защото са цигани, и към феминистките, само защото са феминистки [4], конспирацията за намаляване на световното население [5] с 90 или колкото там бяха процента, много тайнствената нумерология, стояща зад 11 септември [6], и плана Ран-Ът [7], за да завършиш с ваксините-убийци [8], злокобната ядрена енергия [9], края на света [10], медитацията като далеч по-добра алтернатива на медицината [11] и, разбира се, ACTA [12]. Всички те обаче не могат да стъпят на малкия ми пръст на новата ми любима конспиративна теория: тази за СЛЕДИТЕ [13].

Без да се впускам в подробности, привържениците на теорията за СЛЕДИТЕ (на езика ми идва да ги нарека следотърсачите или нещо подобно) вярват, че кондензационните – още наричани инверсионни – следи [14], които се образуват след високо летящите самолети, всъщност представляват „опасни вредни химикали, соли на алуминий, бариий, стронций и други, разпръсквани над суверенната територия на Република България с цел повишаване на заболеваемостта и смъртността на населението, отравяне на природата, промени в климата, налагане на патентовани семена” и така нататък.

Следотърсачите не просто събират богат доказателствен материал в подкрепа на тезата си за зловещия илюминатски заговор (материал, състоящ се от – познай! – снимки на кондезационни следи), но и пишат отворени писма до властите и организират протести срещу СЛЕДИТЕ – като за следващия вече са се записали 914 души. В което няма нищо лошо, естествено, особено ако този списък бъде използван от съответните здравни органи за идентифициране на хората, имащи спешна нужда от по-специализирана медицинска помощ.

Истината

е, че за времето от появата на теорията за СЛЕДИТЕ през 1996 г. в САЩ насам населението на света е нараснало с около милиард и двеста милиона души, процентът на заболеваемост от почти всички сериозни болести е намалял, а природата е станала по-чиста. Същите тенденции са видими и в България – с изключение на динамиката на населението, която обаче не се влияе от някаква си измислена повишена смъртност (за последните две десетилетия средната очаквана продължителност на живота нарасна с над 2 години), а от високата емиграция. Така че пореден провал за кабалата на илюминатите!

Разбира се, на привържениците на конспиративни теории не им пука за фактите. Те искат да вярват [15], а каква е истината е нещо второстепенно. На тях този текст едва ли ще им направи впечатление. Затова и той е за онези от нас, които борят скуката в средата на работния ден с примери за човешката глупост.

П.С: Тук му я мястото да благодаря на Марфа, която първа насочи вниманието на широката блогърска общност към СЛЕДИТЕ и заплахата от тях [16].


Article printed from e-lect.net: http://e-lect.net

URL to article: http://e-lect.net/?p=5775

URLs in this post:

[1] Image: http://e-lect.net/wp-content/uploads/2012/10/Chemtrails.jpg

[2] страха от доматите с гени: http://e-lect.net/?p=137

[3] универсалното лекарство против рак антималигноцит: http://e-lect.net/?p=500

[4] омразата към циганите, само защото са цигани, и към феминистките, само защото са феминистки: http://e-lect.net/?p=1797

[5] намаляване на световното население: http://e-lect.net/?p=3013

[6] 11 септември: http://e-lect.net/?p=3034

[7] плана Ран-Ът: http://e-lect.net/?p=3160

[8] ваксините-убийци: http://e-lect.net/?p=3224

[9] ядрена енергия: http://e-lect.net/?p=3977

[10] края на света: http://e-lect.net/?p=4493

[11] медитацията като далеч по-добра алтернатива на медицината: http://e-lect.net/?p=4574

[12] ACTA: http://e-lect.net/?p=4647

[13] тази за СЛЕДИТЕ: http://www.facebook.com/events/118385964979685/

[14] кондензационните – още наричани инверсионни – следи: http://en.wikipedia.org/wiki/Contrails

[15] искат да вярват: http://e-lect.net/?p=4800

[16] първа насочи вниманието на широката блогърска общност към СЛЕДИТЕ и заплахата от тях: http://marfieta.wordpress.com/2012/10/30/chem/

[17] Image: http://www.facebook.com/share.php?u=http://e-lect.net/?p=5775

Copyright © 2010 e-lect.net. All rights reserved.