This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

Помогни на Боян!

По принцип не харесвам каузите във Facebook, но тази прави изключение. Споменатият в заглавието Боян, се казва Боян Стефанов Йорданов и страда от злокачествено раково заболяване с метастази в стомашната кухина, черния дроб и лимфните възли. Както можеш да разбереш от обръщението на майка му, след три хирургически операции и химиотерапия той вече не може да бъде лекуван в България. Лечението, обаче, може да се осъществи в Турция и Боян би могъл да се излекува напълно.

Това, естествено, струва много пари – от 30 до 50 000 евро за високодозовата терапия и трансплантацията на стволови клетки, от които той се нуждае, и по още 3000 евро за всеки от допълнително необходимите три курса химиотерапия. Според сайта, който се е посветил да помогне на Боян, сумата, събрана до този момент, е 17 620 лв.

Няма да ти посочвам банкова сметка – нея можеш да я видиш, ако решиш, че желаеш да подкрепиш каузата и последваш горния линк. Както намекнах в началото, подкрепата си за Боян би могъл да дадеш и във Facebook. Но, ако просто ще отбиеш номера като влезеш в групата, по-добре не го прави. В момента, в който пиша това, там вече има 9439 души, а събраните пари са… да, вече ти казах.   

Впрочем Боян е на 26 години – малко по-голям от мен и вероятно около възрастта, на която си ти. Именно ти – активният млад човек, вярващ в доброто – си способен да му подадеш ръка.

Коментирай