- e-lect.net - http://e-lect.net -

Сериалът „Приятели” се завръща?

Posted By Юри Иванов On 17/04/2013 @ 3:59 pm In Култура,Най-важното | No Comments

[1]По не съвсем понятни за мен причини в последните дни Facebook-ът ми беше залят от коментари за евентуалната поява на нов сезон на може би най-великия ситком на всички времена. Вкратце слухът, който се разпространява, е, че можем да очакваме следващите епизоди от живота на Моника, Чандлър, Рос, Рейчъл, Джоуи и Фийби през 2014 г. или точно едно десетилетие след като „Приятели” слезе от малкия екран.

По всичко личи обаче, че заглавието на днешния кратък материал е леко подвеждащо, а в този толкова популярен напоследък слух няма особена истина. Поне не и ако може да се вярва на изпълнителния вицепрезидент на NBC Ребека Маркс [2] и на Warner Bros. [3], цитирани да отричат завръщането на сериала.

Тъй като мен винаги ме е вълнувала ролята на медиите в пораждането на странни слухове, не мога да не спомена удивителната липса на професионализъм във все пак една от най-сериозните ни медии – Дневник – където първо се появи статия със заглавие „Приятели се завръща с нов сезон през 2014”, а след това същата бе пренаписана под ново име: „Матю Пери отрече завръщането на сериала Приятели [4]”. За първия слух вече говорих. Що се отнася до „отричането” от страна на Пери, което, според Дневник, е станало в Twitter, то е дори по-далеч от истината. Последният tweet [5] на актьора е от 12 април, а този, който нашата медия цитира – от края на миналата година (както впрочем съвсем ясно е казано в англоезичните източници, от които вероятно е взета информацията).

(Не)понятно бързо разпространилият се слух настрана, част от звездите от „Приятели” можеш да гледаш в собствените им сериали, последният от които е великолепният „Продължавай [6]” с участието именно на вече споменатия Матю Пери.


Article printed from e-lect.net: http://e-lect.net

URL to article: http://e-lect.net/?p=6575

URLs in this post:

[1] Image: http://e-lect.net/wp-content/uploads/2013/04/Friends.jpg

[2] Ребека Маркс: http://www.sheknows.com/entertainment/articles/991413/friends-reunion-rumors

[3] Warner Bros.: http://metro.co.uk/2013/04/17/warner-bros-denies-friends-revival-after-rumours-spark-internet-frenzy-3619322/

[4] Матю Пери отрече завръщането на сериала Приятели: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2013/04/17/2043138_matju_peri_otreche_zavrushtaneto_na_seriala_priiateli/

[5] Последният tweet: https://twitter.com/MatthewPerry

[6] Продължавай: http://e-lect.net/?p=6300

[7] Image: http://www.facebook.com/share.php?u=http://e-lect.net/?p=6575

Copyright © 2010 e-lect.net. All rights reserved.