This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

Мотивираните протестиращи

След като вчера вътрешният ни министър Цветлин Йовчев раздели протестиращите на две групи и определи вторите като „мотивирано протестиращи“, допълвайки, че тези хора все повече нарастват, а техните реални организатори вероятно „преследват политически цели“, днес и премиерът Орешарски направи признание, казвайки, че има „широка информация кои са мотивираните протестиращи“.

Не мога да не се съглася със заключенията на министър Йовчев, въпреки че скоростта, с която министерството му стигна до тях е по-скоро обезпокоителна. Още много преди заседанието на КСНС журналистите в България нашироко запознаха гражданите на страната с групата на мотивирано протестиращите, платени от различни политически сили, а в политическия речник те бяха определени като контрапротестиращи. Безспорен факт е и, че техният брой тези дни нарасна – според твърдението на лидера на една от организациите зад тях, преследващи изцяло политически цели, Сергей Станишев, митингът на мотивираните протестиращи тази събота е бил най-големият от 90-те насам.

Но признанието на Орешарски, че знае кои са платени сред протестиращите и онези, които ги мотивират, ме изненада, тъй като правителството до момента отказваше да потвърди, че е наясно с неморалните дела на партиите зад гърба си.

Жалко единствено, че премиерът отказа да назове имената на „мотивиращите“ – не защото не ги знаем, а защото щеше да бъде признак за истинско достойно поведение да чуем от неговата уста фамилиите Станишев, Местан и Сидеров.

Коментирай