This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

Путин vs. фашизма

Тъй като напоследък изпитвам необичайното желание да помагам на колегите „журналисти“ в правилното отразяване на случващото се на вътрешната и международната сцена, ще си позволя да спестя част от работата на Петър Волгин, Александър Симов и целия екип на Дума по интерпретирането на днешното единодушно взето от горната камара на руския парламент решение да подкрепи искането на своя господар и автократор да използва войски на територията на една суверенна държава.

Първо, трябва да започне анализа във вестник Дума, не може и дума да става за нахлуване, както се опитват да ни внушат подчинените на Сорос български и западни медии, тъй като изпращането на армия на територията на Украйна е само поредната проява на изконната благородна руска традиция да защитава мира, сигурността и правата на човека в съседните си държави от попълзновенията на фашизма – традиция, започнала още с доброволното присъединяване към Съветския съюз на части от Полша и Украйна, и на целите Литва, Латвия, Естония и през 1939 и 1940 г., и продължена в Унгария през 1956 г., Чехословакия през 1968 г. и Афганистан в края на 70-те и през по-голямата част от 80-те години.

Второ, налага се да продължат колегите, нека си кажем истината в очите, цитирайки заместник-председателят на горната камара на парламента в Русия, че, ако Путин не нахлуе (опс, грешка на езика, която след редакторска намеса ще бъде коригирана на „не организира посещение на добра воля“) в Украйна, „това ще стане трагедия за украинския народ“.

Трето, не бива да забравяме за думите на председателя на Съвета на Федерацията, че Русия от самото начало е призовавала украинските граждани и партии да изработят политическо решение на кризата, но властта е завзета (тук редакторът добавя „от фашистки преврат“), като е видимо, че превратаджиите погазват правата на „целия украински народ“. А и да си припомним, че законният президент на Украйна Виктор Янукович е изразил подкрепата си за тази – нека я наречем с истинското ѝ име – хуманитарна мисия в защита на мира, демокрацията, реда и свободата на пресата.

В края на анализа предлагам да фигурира тържествено и натруфено в класическия стил на традиционната социалистическа журналистика изречение, поздравяващо руския народ за смелостта да се изправи срещу подкрепения от Запада фашистки преврат в братска Украйна и да спаси народа ѝ от злокобните лапи на неолиберализма и социалната неправда, които са стиснали всяка държава, приела фалшивите идеали на американския империализъм.

Иронията настрана, ясно е, че Путиновото решение да използва армията си в държавата с най-голяма територия в Европа и население само 2 и половина пъти по-малко от това на Европейска Русия би могло да има много по-тежки последици за Украйна, Руската Федерация, цяла Източна Европа и даже по-голям регион от много други също толкова нагли решения на великите сили да се поупражняват във водене на война на екзотични места в Близкия изток и Северна Африка. По напоследък позабравена традиция, лявото би трябвало да е пацифистко. В каква степен автентично леви са авторите в Дума и Авторски поглед (отново) ще можем да разберем по това до каква степен коментарите им следват описания по-горе модел.

Коментирай