- e-lect.net - http://e-lect.net -

Тенерифе

Posted By Юри Иванов On 06/04/2014 @ 3:08 pm In Маркетинг,Най-важното | No Comments

[1]Канарските острови са разположени в Атлантическия океан и са една от първостепенните туристически дестинации в света. На седемте острова, които съставят архипелага, може да се насладиш на идилични плажове, уникални вулканични пейзажи, изключително културно наследство и богати  възможности за отдих.

Тенерифе е най-големият от Канарските острови и е прекрасна земя на контрасти, с 269 километра крайбрежие – малки заливчета и естествени басейни на север и плажове, повечето от които от вулканичен произход, в районите на Адехе и Арона на юг. Освен това, островът е известен с величествения си национален парк Тейде и прословутия си карнавал през есента. На Тенерифе се предлага разнообразна храна, а също така могат да се видят и типичните местни занаяти. Благоприятното разположение на острова и умерените температури през цялата година са предпоставка и за целогодишен туризъм.

На Тенерифе може да се осъществяват най-различни дейности – голф, риболов, гмуркане или водни спортове. По-известни дестинации на острова са: Costa Adeje, Playa las Americas, Los Cristianos, Puero de la Cruz, Santa Cruz и Los Gigantes.

Тенерифе може да предложи за всекиго по нещо – от малки живописни селца по крайбрежието или в планината, и ваканционни селища на юг, към заетия градски живот в столицата, Санта Крус.

За възможностите да посетиш Тенерифе можеш да откриеш информация на сайта на туристическата агенция на една моя любима бивша съученичка Травел 365 [2].


Article printed from e-lect.net: http://e-lect.net

URL to article: http://e-lect.net/?p=9229

URLs in this post:

[1] Image: http://e-lect.net/wp-content/uploads/2014/04/Travel365.jpg

[2] сайта на туристическата агенция на една моя любима бивша съученичка Травел 365: http://travel365.bg/holidays/tenerife-55.html

[3] Image: http://www.facebook.com/share.php?u=http://e-lect.net/?p=9229

Copyright © 2010 e-lect.net. All rights reserved.