This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

За сайта

След като четеш този текст, вероятно се чудиш къде си се озовал. Не знаем и няма как да разберем дали си чувал нещо за нас, намерил си ни в google или си попаднал тук, следвайки публикуван другаде линк. Така че – в името на добрия тон – ще кажем нещо за себе си. Не лично, разбира се, а като медия.

Най-простото – и неправилно – обяснение, на което ще попаднеш, е, че e-lect.net е сайт за реклама. Тук рекламата се разбира във възможно най-широкия си смисъл. Като маркетинга, който е жизненоважен елемент от всяка бизнес дейност, като ПиАр-а, който е основополагащ за всеки политик, а в последно време придоби нов смисъл в света на бизнеса (помисли си, безплатни ли са попфолк хитовете, посветени на различни марки цигари!) и като така характерната за незрели (и не само) общества манипулация, използвана от амбициозни хора във всички сфери на живота.

Така че e-lect.net е посветен преди всичко на света около нас, видян през особената призма на рекламната дейност – каквато бе определена в горния параграф.

Ако си направиш труда да разгледаш менюто, ще видиш, че то се разделя на следните шест категории: Редакционно, Общество, Маркетинг, Технология, Култура и Екология.

В рубриката Редакционно на всеки няколко дни ще можеш да откриваш каква е общата посока на материалите в сайта. В статиите от раздел Общество се занимаваме с държавните институции,  партиите, гражданските движения, корпорациите и пр. и начина, по който те влияят на всички нас – естествено през собствената ни призма. Маркетинг е категорията посветена на рекламата в чист смисъл – предимно под формата на образователни и, надяваме се, полезни материали за принципите и елементите на рекламната дейност (най-вече онлайн), както и – понякога – с новини от рекламния бизнес.

В рубриката Технология ще се сблъскаш със статии, посветени на най-новите технологични постижения, пак обвързани с потока на информация, влиянието или напредъка в манипулирането на всички нас. Имената на другите две категории говорят сами за себе си – в тях можеш да прочетеш за културата и екологията и начина, по който информацията за тях ни се представя, но също така и да разбереш за нови вълнуващи културни събития, еко-сбирки или други нещица, които ни вълнуват.

Надяваме се да се забавляваме заедно, да ти бъдем полезни и най-вече с общи усилия да се научим да бъдем критични към непрестанния поток от информация, който ни залива. Или с други думи да мислим внимателно!

Приятно четене!

П.С: За контакт: ivanov.elect [at] gmail [dot] com.

4 Comments

  1. MacTeP says:

    Поздравления за новия блог. Рядко попадам на нещо достатъчно читаво в родния интернет, но някак си успяхте да ме грабнете с написаните материали. Вижда се една интересна позиция, различна от общоприетия шаблон. Продължавайте все в този стил и не обръщайте внимание на разни заядливи топблогъри, които освен да мрънкат, май друго не правят… Добре че са другите топблогъри, че да си четат и коментират един друг глупостите. При вас случаят не е такъв. Късмет и много успехи!

  2. Д. Стоянов says:

    Г-н Иванов, ще ми бъде приятно, ако може да ми изпратите ваш е-мейл адрес на посочения от мен горе. Ще бъде изключително удоволствие да разменим мисли и идеи. Никъде на сайта не видях линк за контакти, затова си позволявам да отправя този апел в коментар.

  3. Дам, е-мейлът, асоцииран с E-lect не е тайна, но е факт, че поради недоглеждане е труден за намиране. Той е ivanov.elect [at] gmail [dot] com. Длъжен съм да споделя обаче, че – въпреки че нямам нищо против да общувам цивилизовано с всеки, който е готов да направи същото за мен – имам известни резерви към подобна кореспонденция – вярвам, знаете защо ;).

Коментирай