Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

А закритите?

Искаше ми се днес да пиша за моя любимец господин Сидеров, но не мога да пропусна новината, споделена от заместник-председателя на Коалиция за България Корнелия Нинова, че за третото тримесечие на 2013 година имало разкрити 47 хиляди нови работни места, към които в следващите шест месеца правителството ще прибави още 250 хиляди и всички ще заживеем в нещо средно между развитото комунистическо общество от виденията на Никита Хрушчов и небесния Рай от виденията на апостол Павел.

(Под „всички“, разбира се, имам предвид единствено истинските българи™ – очевидно не можем да позволим на разните там колониалисти, окупатори и соросоиди да продължат да ограбват Още По-народната Власт.)

Аз, естествено, нямам впечатления от първа ръка от динамиката в работата на отдел „Кадри“ в БСП, но все пак си мисля, че Корнелия Нинова вероятно прави малка грешка в цифрите, тъй като от по-сериозните си наблюдения върху медиите у нас, мога да направя предположението, че платените коментатори на Партията са не повече по 50-100 души… и някои от тях си бяха на работа още преди последното тримесечие на 2013 г.  Все пак е възможно да съгласуваме моите сметки с тези на госпожа Нинова, ако приемем, че тя е имала предвид 47 хиляди сезонни работни места, в която категория щат не щат попадат попадат контрамитингуващите, които властта наистина на няколко пъти назначи в последните месеци.

От където и да идват данните на зам-председателя на КБ обаче те видимо не отразят нетната промяна в процента на безработните у нас, който – както се вижда – продължава да расте под мъдрото управление на господин Орешарски, достигайки до нива, на каквито не се радвал от средата на 2003 г. насам.

Освен това силно се съмнявам, че БСП ще успее да организира чак толкова голям митинг в следващите шест месеца, че „да разкрие“ още 250 хиляди работни места еднодневки.

В едно не се съмнявам обаче и то е, че в непосредствено бъдеще безработицата ще бъде един от двата показателя, по които правителството „Орешарски“ ще може да се похвали с реален растеж. Другият ще бъде показателят правителствен дълг.