Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

А къде е Борисов?

Да, става дума за Белене. Всеки вече е разбрал, че във връзка с него от вчера в държавата нещо се случва. Някой бил подписал някакъв договор, за който не е упълномощен. Шефът му веднага го уволнил, но това не отменяло юридическата валидност на договора. Депутати от ляво и от дясно се надпреварват да коментират, спекулират и обвиняват.

Управляващите в същото време мълчат. (С изключение на министър Трайков, разбира се, от когото в крайна сметка тръгна скандала, и на колегата му Младенов, който винаги е стоял доста адекватно в медийното пространство.)

Което ни отвежда към най-важния въпрос на деня. Защо не реагира премиерът? Да, същият Борисов, който миналата седмица собственоръчно и своевременно се разправи с изключително важна заложническа криза. Човекът, скорострелно изградил три опровергаващи се една друга позиции за съюзническата операция в Либия. Този, който всеки ден звъни по сутрешните блокове, за да ни говори тривиалности…

… е изненадващо безмълвен. При всяка друга ситуация щях да приветствам един такъв подход, защото за министър-председателя с пълна сила важи поговорката, че е по-добре да си траеш и да изглеждаш глупав, отколкото да проговориш и да разсееш всякакви съмнения. Само че вчерашната криза – без значение измислена или не – е точно това събитие, което изисква своевременен отговор.

Отсъствието му говори или за некомпетентност, или за гузна съвест.