Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Българ: Междузвезден унищожител

Balgar - Part 3По налагаща се традиция месец май ще предложи много приятни емоции за нарастващия кръг почитатели на интерактивната литература. На предстоящия Панаир на книгата очакваме поне 5 нови заглавия, включително едно от автора на „Голямото приключение на малкото таласъмчеНикола Райков, както и третата книга-игра от поредицата, с която създателят на анимационния сериал „Българ“ Неделчо Богданов покори пазара през изминалите месеци.

За разлика от предишните две заглавия в света на „Българ“, написани от небезизвестния ни автор и преводач Богдан Русев, третата книга е дело на моя приятел Александър Торофиев (по-популярен с псевдонима си Ал Торо), който е и основният „виновник“ книгите-игри да се завърнат по книжарниците у нас в последните години.

(Ако се чудиш защо, отговорът се крие в първата нова книга в тази медия, появила се през 2011 г. след продължителен период, в който интерактивната литература беше смятана за мъртва, а също и в поредицата сборници за изгряващи таланти „Призвание герой“.)

Българ: Междузвезден унищожител ще излезе на пазара след броени дни. В нея главният герой отново си ти, а действието ще се развива в космоса.

Александър Торофиев впрочем ще се представи на Панаира на книгата с още едно заглавие, но за него – както и за останалите нови издания, на които си заслужава да обърнеш внимание – ще стане дума малко по-късно.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.