Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Войната срещу вредното хранене

България, близкото бъдеще

Спонсор на днешната новинарска емисия е тютюневата компания, която се грижи за здравето на твоите деца и инфраструктурата – Булгар Будка. А ти подпомогна ли развитието на родината като изпуши две кутии Булгар Будка днес?

Ban on CokeСлед рекламната пауза продължаваме с новината на деня, която за пореден път е свързана с все по-успешната правителствена кампания за борба с наднорменото тегло. На заседание на кабинета днес беше взето решение да се затегнат санкциите за нарушаване на забраната за продажба на храни с високо съдържание на захар и сол, безалкохолни и енергийни напитки, и нарушителите вече да се наказват със затвор за период от 1 до 6 години, и глоба от 50 до 100 хиляди лева.

По време на заседанието – което достигна до нас благодарение на Булгар Будка, генерален спонсор на магистрала Струма – премиерът лансира и тезата, че борбата с наднорменото тегло ще бъде спечелена наистина, когато освен дилърите, законът започне да наказва и ползвателите на вредни храни. Министърът на правосъдието обеща да разработи закон за еднократната доза, който да криминализира употребата на захар, сол, трансмастни киселини, частнично хидрогенирани растителни масла, безалкохолни и енергийни напитки, и шоколад. От основния коалиционен партньор на управляващата партия изказаха позицията, че може би все пак е по-добре ползвателите на тези храни да бъдат третирани като болни, вместо като престъпници, но по време на почивката за по цигара постигнаха 233-ия си исторически компромис и се съгласиха с предложението на премиера. По стара традиция, никой друг не направи компромис.

На почивката всички членове на кабинета изпълниха патриотичния си дълг и изпушиха по една цигара от Булгар Будка, основен спонсор на новостроящия се Национален стадион „Делян Пеевски“.

В кулоарите, коментирайки новината за скокообразното нарастване на раковите заболявания в последните две години, министърът на здравеопазването отбеляза, че правителството разполага с неопровержими доказателства, че то се дължи на лошото качество на нелегалните шоколадови изделия и безалкохолни напитки, но изрази увереност, че с новите строги мерки срещу злоупотребите този проблем най-накрая ще бъде разрешен.

Преди да продължим с новини от тренировъчния лагер на отбора на премиера, следва кратко съобщение от Булгар Будка – водещ спонсор на Министерство на финансите и Агенция „Митници“…

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на E-lect, по e-mail (по-нагоре и вдясно), да станеш приятел на сайта във Facebook или да последваш фийда му в Twitter. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.