Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Война на пътя

Преди 3 дни 17-годишно момче загина при поредната нелепа катастрофа. Този сайт не е черна хроника, така че нямаше да имам никаква причина да пиша за случая (подобен на много други, дори само от последната седмица), ако не бяха обстоятелствата покрай него. Причинителят на катастрофата не само че е криминално проявен, но – оказа се – изтърпява пробация, защото в досегашната си кариера е отговорен за още три пътни инцидента с пострадали (жертви, според Нова Телевизия).

Не разбрах името му, но прочетох, че той живее във врачански квартал, където често устройва „автородео”, заедно с аверите си. Местните хора са сериозно наплашени. За полиция, естествено, в информацията не се споменава.

Звучи много по български, нали? Докато т.нар. „война на пътя” е в центъра на вниманието на обществото от години насам, вече всеки си има готин стикер, в който ни уверява, че иска да се прибере жив, а МВР реди поредната изложба от разбити автомобили, целяща да ни изкара акъла, отстрани на всяка магистрала, никой нищо не е направил, за да престане авторът на три тежки пътни „произшествия” да бъде заплаха – за себе си и най-вече за нас.

Така че изобщо няма да се учудя, ако след няколко месеца прочета за поредната жертва на катастрофа във врачански квартал, причинена от същия човек.

П.С. Снимката е скрийншот от новината на Нова Тв, посветена на инцидента.

2 коментара

  1. Емил каза:

    От Враца съм и мога да кажа, че по улиците вилнеят всякакви диваци с коли, мотори, АТВ-та, бъгита… Полицаите изобщо не реагират на явни и груби нарушения на закона за движение, а и на всякакви нарушения на реда. Те са в кафенетата или най-много в храсталаците по пътя за Монтана, където има 2-3 съвсем ненужни ограничения на скоростта. А „момчетата на нашите хора“ показват „мъжество“ с бракмите си, тероризират и трепят хората по улиците.

  2. Митко каза:

    Така е приятелю, прав си. Аз пътувам всеки ден и съм се нагледал на идиоти – не мислят, карат като луди. За съжаление страдат и невинни. Докога? Докога?