Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Всеки ден, всеки час, навсякъде…

Не съм особено изненадан. Самотният, но за сметка на това адски популярен борец срещу организираната престъпност Цветан Цветанов днес даде поредното си обещание за начина, по който ще се разправи с нея. „Всеки ден ще има операции – ще има Олигарси, ще има Земеделци”, заяви той при представянето на акция „Акцизите” в Добрич.

Учуден съм само, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи не пожела да сподели с кои други престъпни елементи ще се заеме до началото на отпуската. За щастие той предостави достатъчно кукички на внимателния наблюдател, така че тук ще ти разкрия какво още предстои. На първо място е акция „Сините”, насочена срещу бившия премиер Иван Костов и съпартийците му – бивши и настоящи – при управлението, на които „мутрите са управлявали държавата с протекцията на политическите партии” (Цветанов, коментар по време на същото изказване).

Тя очевидно ще бъде последвана от „Съдиите”. Представителите на гилдията им могат да се чувстват предупредени, заради искането на полицай номер 1 в България за колективна оставка на Висшия съдебен съвет (ВСС) – върховния орган на една – надявам се – все още независима власт.

Трети ще бъдат „Митниците”. В крайна сметка още онзи ден Цветанов обяви, че те не са в състояние да свършат това, „което всъщност очаква държавата”.

Накрая логично ще дойде редът на всички останали, както подсказват имената на операции от последните дни като „Цигарите” и „Безхаберниците”. Това, обаче, по никакъв начин не бива да те притеснява, дори да си виновен за нещо. Характерна черта на арестите, извършвани от господин министъра е, че в момента, в който телевизионните камери пренасочат вниманието си в друга посока, всички задържани вкупом биват освобождавани поради липса на каквито и да е доказателства.

Хвала на такъв героизъм.

За финал не мога да се въздържа да ти припомня, че, докато шефът на МВР безмилостно громи престъпността, вече близо две години продължава разследването за над 100 общински имота в София, откраднати с фалшивия подпис на Бойко Борисов. Ще си позволя да цитирам едно изречение от вестник Дневник, което в случая изразява тревогата ми: „Особено нелогична изглежда пълната липса на интерес към случая както от Столичната община, така и от бившия кмет, който кой знае защо не изглежда притеснен, че може би така се ограбва вече и държавата”.

2 коментара

  1. MacTeP каза:

    Интересно, този случай с подписа на Борисов не го бях чувал. Явно пак има сериозно медийно затъмнение…

  2. Не бих казал. Скандалът гръмна преди две години все пак, така че може просто да си забравил. От друга страна аз имам специализиран интерес към политиката и не съм най-меродавният фактор за това какво стига до един – макар и интелигентен – човек, който не се рови толкова :).