Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Във възхвала на наглостта

Не, аз съвсем не намирам за нагло, че един очевидно болен човек изчака протестиращите срещу него да се разпръснат, за да ги подгони поединично с дебеловратите си охранители, да крещи, че са „курви на Бойко” по адрес на обикновените граждани и да държи сметка на полицията защо не пази него и мутрите му от зловещите майки и още по-зловещите им дечица, по които същите тези мутри хвърляха бутилки и димки пред централата на Атака.

За мен няма и нищо нагло в думите на един самозабравил се ляв политик, че, докато онези, които протестират срещу управлението, са има-няма пет хиляди, то се радва на подкрепата на над милион български граждани (при това изречени по същото време, в което „симпатизантите” му сами се подготвят да излязат на протест срещу него).

Не ме впечатлява и заплахата на друг член на управляващото мнозинство да изкара милион и триста хиляди души на митинг в подкрепа на правителството. Иска ми се да видя мнозинството да пробва да изпълни тази заплаха – ей така, просто за да се позабавляваме.

Дори не намирам за нагло изказването на министър-председателя ни, че му е през центъра за волята на суверена, но – виж! – ако приятелите му от БСП и ДПС му поискат оставката, това вече е съвсем друга история.

Последните прояви на родния политически „елит” не могат просто да се окачествят като нагли – те са престъпни.

П.С: Снимката е на Виктор Владев. В неговия блог можеш да откриеш и един интересен поглед към вчерашния протест.