Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

В подкрепа на „Да, България“

YesЩе бъда кратък! Все още не знам дали „Да, България“ ще е формацията, която ще подкрепя на предстоящите избори. Дотогава има достатъчно време, за да си съставя мнение, което да е малко по-информирано от – признавам си! – положителните ми, но сравнително повърхностни първоначални впечатления от тази партия.

Виждам обаче, че „Да, България“ предоставя алтернатива, от която има нужда. Затова говорят и огромният ентусиазъм при сформирането ѝ, и мащабната (включително финансова) подкрепа от страна на толкова много хора, и агресивната омраза на медийни субекти, които обикновено свързвам с един успял млад мъж, а покрай него и с всяко политическо статукво у нас от доста години насам.

В този смисъл „Да, България“ заслужава шанса да тества идеите си на избори и да се опита да спечели доверието на избирателите в открита борба със своите опоненти. Вчерашният опит да ѝ се попречи да постигне това, освен съшит с бели конци, е и твърде недостоен, за да не заслужи отпора на онези от нас, които се борят за честна игра в политиката.

Днес „Да, България“ и Зелените се борят да съберат достатъчно подписи, за да регистрират коалиция и така да преодолеят спънките пред участието на най-новата ни политическа формация на предстоящите избори. Аз лично смятам да ги подкрепя. Ако и ти искаш да го направиш, тук ще намериш списък с местата, където можеш да се подпишеш.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

1 коментар

  1. geg каза:

    А кой, все пак, е другият участник в коалицията?