Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

В помощ на Сандра

Мислех да напиша нещо особено дълбокомислено по случай настъпващия празник, но в последно време все не мога да открия достатъчно мъдри мисли, за да те занимавам с тях, така че за сега ще пропусна. После ми хрумна, че не е задължително казаното от мен да съдържа някаква идея, стига да звучи толкова хубаво, че да те развълнува само с огромната си риторична мощ. Обаче… дори ако оставим настрана факта, че иначе неповторимият ми стил не може да стъпи на малкия пръст на множество български журналисти, блогъри или писатели, които не се интересуват какво говорят, стига да звучи красиво и да допада на маститите им спонсори, E-lect не е замислен като упражнение по творческо писане.

Затова – поне в днешната статия – ще огранича празничния елемент от коледно-новогодишния дух (с който уверен съм след броени дни ще ни занимаят и президентът, и Гошо от Почивка), за да поговоря за благотворителност. Не, не тривиалнича, нито се правя на интересен. Няма да ти казвам, че Коледа е идеалното време за малко добрина, защото, ако не си на мнение, че всеки ден е подходящ за нея, вече си бая загубен. И определено няма да се впускам в дълги принципни разсъждения хубаво ли е или не да помагаш на ближния.

Ще кажа само това: Сандра (на снимката вдясно) е на 24 години и страда от (дано съм точен) лимфон на Ходжкин – четвърти и последен стадий. Ако се вярва на сайта, посветил се на спасяването ѝ, тя има нужда от животоспасяваща трансплантация на стволови клетки в Израел, която е на стойност 119 382 евро. Звучи като ужасно много пари за един човек или едно семейство, но, убеден съм, не и за общност от хора, желаещи според възможностите си да допринесат за нейното оцеляване.

Историята на Сандра, както и банковите сметки, на които можеш да я подкрепиш, се намират на споменатия по-горе сайт. Там ще откриеш, че също така би могъл да направиш скромно дарение, докато се забавляваш – на благотворителния концерт на група Mango Duende на 27-и този месец в клуб Soul in da Hole, бул. Витоша 180.

А аз ще завърша с думите на човека, поискал моята помощ: „Познавам лично Сандра и е много приятен човек. Заслужава с добротата си да ѝ дарим живот…”

П.С: Снимката също е оттук.