Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Гавра със завета на Апостола

Васил Левски: Днешният век е век на свободата и равноправието на всички народности. (В бъдещата демократична република) българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони… за всички еднакво ще е. Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а царя… турското правителство, което варварски владее не само нас, но и самите турци.

По БГНЕС: Волен Сидеров заяви, че турските „гадняри и изроди” са обесили Дякона и ги определи като изконни врагове на българската нация. Лидерът на Атака обвини ромите, че са замервали с камъни трупа на Апостола след като издъхнал на бесилото. И каза още:

Досега България не е управлявана от националисти и това е нейният най-голям порок. Това е големият порок на прехода.

Аз: Националистическото управление, както вече знаем, е несъвместимо с демократичната република и равноправието, за което Левски мечтае. Определянето на представителите на една цяла националност за „гадняри и изроди” е смешка, срещу която той самият се бори приживе. Да държиш всички цигани отговорни, затова че някой някога хвърлял камъни е интелектуално постижение, на което Хитлер може само да завижда.

Но найвече: докога ще търпим човечето, само себе си нарекло „новия Левски”, и бандата му от „щурмоваци със знамена и факли” (по свидетелството на Иво Инджев) да се гаврят с колективната ни памет?

П.С (по Левски): За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

3 коментара

  1. петигани каза:

    Досега България не е управлявана от националисти и това е нейният най-голям порок. Това е големият порок на прехода…………….. това е…………!!!

  2. Да, да! Точно обратното на това, което Левски би искал! 🙂

  3. albago каза:

    Др. Сидеров да прочете историята – Левски го предава българин /за наш срам и позор/ на турските власти!!! А и омразата не носи нищо добро на нацията – напротив вижте докъде стигнахме за 20 години – народа е обезверен, гладен и се пилее по света немил недраг!!! Затова вместо да сее омраза, по-добре да захване да изчисти авгиевите обори на властта, както се заричаше преди време, а не да се спотайва на др. Бойко зад гърба!!!