Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Гръбначно, безгръбначно…

Че петелът не е гръбначно животно научихме от председателката на парламента Цецка Цачева вчера. В друга ситуация това щеше да е удобен повод асоциативната ми мисъл да потърси връзката между спомената госпожа и света на безгръбначните, да я установи и да я изложи в поредния хейтърски текст. Или да се запита дали интелектуалният капацитет на Бойко Борисов не е заразителен. Най-малкото да уточни, че няма какво друго да очакваме от държава, в която премиерът ежедневно открива нови научни истини в изказванията си. Поне да се възмути от факта, че идиоти заемат най-висшите държавни длъжности.

Нищо такова няма да се случи днес, просто защото престана да ми бъде забавно. Не знам има ли страна в развития свят, в която да не минава и ден без управляващите по категоричен начин да докажат, че не стават и за работа в чистотата. Колкото и да не ми допадаше управлението на господин Станишев, хората в него поне съумяваха да вържат по няколко изречения, без да станат за смях на кокошките.

Така че, през зъби: Цецка Цачева е по-зле от безгръбначно и ще направи огромна услуга на всички ни, ако се ориентира към кариера в земеделието. Точно ще има шанса да си навакса пропуснатото в часовете по биология.

П.С: Може да ти хрумне, че този текст е израз на омраза – нещо недопустимо и наказуемо със затвор, според последната промяна в НК. Така си е, ама законът се отнася само за писатели и журналисти, а аз не съм нито едното, нито другото. Що се отнася до мнозинството, приело такава глупост, то и за подигравка не става.

3 коментара

 1. lexin'tun каза:

  Не мисля, че главното качество на един политик е да има задълбочени познания по биология (или основни, както е в случая). Както и не мисля, че това го прави негодна за работа в чистотата. А въздигането на кабинета на Станишев, по какъвто и да е повод си е „доста кофти“. Общо взето статията малко ме разочарова от сайта. Надявам се занапред да си поправите тези, предполагам, емоционални грешки.
  ПП. Това по никакъв начин не означава, че симпатизирам на „зл*та вещи*ца“ :).

 2. Благодаря за този коментар!

  Че статията си е филър отвсякъде е вярно и в този смисъл не е нещо особено, да.

  Обаче… никъде не съм казал, че един политик трябва да има познания по биология. Ако ставаше дума за инцидентна грешка, на никого нямаше да му направи впечатление. Това, което коментирам, е тенденцията неграмотността да не се осъжда.

  Онова за чистотата няма връзка конкретно с изказването на Цачева, а с общото ниво на професионализъм, демонстрирано от ГЕРБ.

  Що се отнася до Тройната коалиция, осъзнавам, че няма да се понравя на много хора, но тя не е без положителни приноси (като например плоския данък) или способни министри (Даниел Вълчев на прима виста). Не виждам нищо кофти в желанието да си обективен дори спрямо хора, които не харесваш.

  Впрочем не съм сигурен за кавичките, те обикновено подсказват, че имаш предвид обратното. Но си мисля, че случаят не е такъв, нали :)?

 3. lexin'tun каза:

  Не е такъв :).