- E-lect.net - https://e-lect.net -

Гръбначно, безгръбначно…

[1]Че петелът не е гръбначно животно научихме от председателката на парламента Цецка Цачева вчера. В друга ситуация това щеше да е удобен повод асоциативната ми мисъл да потърси връзката между спомената госпожа и света на безгръбначните, да я установи и да я изложи в поредния хейтърски текст. Или да се запита дали интелектуалният капацитет на Бойко Борисов не е заразителен. Най-малкото да уточни, че няма какво друго да очакваме от държава, в която премиерът ежедневно открива нови научни истини в изказванията си. Поне да се възмути от факта, че идиоти заемат най-висшите държавни длъжности.

Нищо такова няма да се случи днес, просто защото престана да ми бъде забавно. Не знам има ли страна в развития свят, в която да не минава и ден без управляващите по категоричен начин да докажат, че не стават и за работа в чистотата. Колкото и да не ми допадаше управлението на господин Станишев, хората в него поне съумяваха да вържат по няколко изречения, без да станат за смях на кокошките.

Така че, през зъби: Цецка Цачева е по-зле от безгръбначно и ще направи огромна услуга на всички ни, ако се ориентира към кариера в земеделието. Точно ще има шанса да си навакса пропуснатото в часовете по биология.

П.С: Може да ти хрумне, че този текст е израз на омраза – нещо недопустимо и наказуемо със затвор, според последната промяна в НК. Така си е, ама законът се отнася само за писатели и журналисти, а аз не съм нито едното, нито другото. Що се отнася до мнозинството, приело такава глупост, то и за подигравка не става.