Да заменим медицината с… медитация?

You may also like...

4 коментара

 1. eli каза:

  Ха-ха всяка крайност води до подобни ненормалщини като тези, за които говориш. Явно на бая народ му е трудно да пребивава в “златната среда”. В тая връзка се сещам и за движението “естествено раждане”. То не че съм против естественото раждане, аз самата родих така и то два пъти, ама някои изперкали дами стигат до там да пропагандират раждането в къщи и демонизират лекарите и медицината! Призовавам хората да мислят с главите си, преди да се поддават на подобни влияния и движения. 

 2. Аз не разбирам разграничения като естествено-изкуствено и природно-човешко. Да оставим настрана, че много от нещата, които днес минават за “естествени” са продукт на човешкото развитие така или иначе (типичен пример са биохраните, които не били ГМО – да, ама на практика всички култури, които хората садят и отглеждат са генни модификации на дивите си роднини – вярно по-примитивни модификации, но базирани на точно същите принципи).

  Но най-важното е, че ние сме част от природата – не някакво външно тяло – и всичко, което правим – хубаво или лошо – е природно 😉 .

 3. Безпартиен медик каза:

  Допускам, че няма да се съгласите с твърдението, че билките, медитацията и силата на мисълта са само част от лечението с модерни и космически технологии. А силата на мисълта е основният фактор, на който трябва да разчита един лекар (ако целта му е ИЗлекуване).
  Вярно е, че империчната медицина съществува от хилядолетия, а научната – от два века. Обаче, от 10-15 г. на човечеството в развитите държави се предлага т. нар. пазарна медицина, която е в противоречие на империчната и научната. Предполагам, че образованото и информираното население дори не е в състояние да допусне мисълта, че банда мизантропи тихо, кротко подмениха философията на медицината. От наука, съчетаваща изкуство и логика, медицината се превърна в инструмент на “пазарната” икономика. Понеже в природата няма празно, посредствените индивиди, вместо разум развиват интуиция. Така че, те усещат фалша, за разлика от дисциплинираните потребители на медицински услуги. И едните и другите се лашкат в крайни разсъждения. 
  Авторът се е запознал със статистиката за детската смъртност. Интересно ми е, каква е статистиката за репродуктивната способност на населението през годините? 

 4. Насича каза:

  И аз съм на мнение, че медицината е една мега-система за правене на пари в последните години!!! Който не го вижда това, значи никога няма да го види! Това е все едно да убедиш полицай, че тревата е полезна… просто няма как да стане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *