Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Добрата новина

През 2010 година е регистрирана най-ниската смъртност (на един милион души) по родните пътища от над четири десетилетия насам, съобщи зам. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, а аз се чувствам длъжен да го цитирам, за да видиш, че не съм чак толкова черноглед. Като се има предвид, че българският шофьор като събирателен образ заема в ценностната ми скала ниво, по-ниско от червеите и охлювите, нещо ми подсказва, че такова постижение е резултат само на добра държавна политика.

Не че мога да докажа предното, де. Въпреки това, браво. Да се надяваме, че подобряването на инфраструктурата, към което премиерът Борисов с право се стреми, и затягането на контрола ще намалят още повече смъртността. Надявам се също да се появяват повече поводи за скучни положителни статии като днешната… но нещо не ми се вярва.

Все пак, освен ако някой във властта сериозно не ме извади от релси, следващите няколко дни ще бъдат измежду най-безкритичните в историята на E-lect. Очакват те материали за един страхотен филм, една книга, която обещава много, и един добре работещ подход в борбата с излишното тегло. Освен това ще се върнем към уроците от Фукушима и ще си зададем три много важни въпроса: имаме ли нужда от АЕЦ Белене, инфраструктурата ни би ли могла да издържи на голямо земетресение и за финал, положителна или отрицателна роля играят подобни катаклизми за икономиката (национална и световна).

Всичко това тепърва предстои, така че нищо не пречи да се навърташ наоколо.