Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Един въпрос за министър Дянков

Характерно за деспотите от едни по-мрачни времена е, че не са имали нуждата по никакъв начин да мотивират решенията си. Една политика ще се провежда, не защото от нея би имало определена полза, а понеже такова е желанието на богопомазания владетел.

Характерно за тригодишните деца е, че направо си умират да притежават играчките на другарчето. Така де, щом Гошо има влакче, аз също искам влакче.

Характерно за категорията хора, които определяме като измамници, е, че се плъзгат по ръба на истината (а и отвъд него), за да се докопат до парите ни. Дай ми десет лева и ще ти предскажа такова бъдеще, каквото желаеш да имаш, нищо, че никога няма да ти се случи!

Характерно за професионалистите в дадена област е, че те по принцип разбират от нея повече, отколкото непрофесионалистите.

Заядливият въпрос, който ще ти задам днес, е в кои от горните категории (си мисли, че) попада финансовият ни министър Симеон Дянков, който днес:

1.) Заяви, че данък върху лихвите по депозити ще има, защото той държи на него.

2.) Все пак се усети, че горното може би не стига, така че подкрепи идеята с твърдението, че всички други така правят.

3.) При положение, че е публична тайна, че правителството търси средства, за да финансира предизборното увеличение на пенсиите и някои заплати в публичната сфера, продължава да твърди, че целта на данъка не е да се съберат пари (duh), а да има социална справедливост.

4.) Призна публично, че за трите години, в които заема длъжността си, даже не е разбрал, че данък върху лихвите в България няма.

Отговорът този път оставям на теб!

3 коментара

  1. Кирил Илиев каза:

    A дали не се опитват да стреснат банките в края на годината?

  2. Не мисля, че за която и да е банка ще има директен негативен ефект от този данък, а на индиректните ефекти ще им трябва време да се натрупат. Така че не! 🙂

  3. Надежда Маслинкова каза:

    След като тази справеливост му е толкова по сърце, защо не махне данъка за коли, които не замърсяват околната среда, и не сложи голям на старите? Все пак така правят на всякъде по света!