- E-lect.net - https://e-lect.net -

Един въпрос за министър Дянков

[1]Характерно за деспотите от едни по-мрачни времена е, че не са имали нуждата по никакъв начин да мотивират решенията си. Една политика ще се провежда, не защото от нея би имало определена полза, а понеже такова е желанието на богопомазания владетел.

Характерно за тригодишните деца е, че направо си умират да притежават играчките на другарчето. Така де, щом Гошо има влакче, аз също искам влакче.

Характерно за категорията хора, които определяме като измамници, е, че се плъзгат по ръба на истината (а и отвъд него), за да се докопат до парите ни. Дай ми десет лева и ще ти предскажа такова бъдеще, каквото желаеш да имаш, нищо, че никога няма да ти се случи!

Характерно за професионалистите в дадена област е, че те по принцип разбират от нея повече, отколкото непрофесионалистите.

Заядливият въпрос, който ще ти задам днес, е в кои от горните категории (си мисли, че) попада финансовият ни министър Симеон Дянков, който днес [2]:

1.) Заяви, че данък върху лихвите по депозити ще има, защото той държи на него.

2.) Все пак се усети, че горното може би не стига, така че подкрепи идеята с твърдението, че всички други така правят.

3.) При положение, че е публична тайна, че правителството търси средства, за да финансира предизборното увеличение на пенсиите и някои заплати в публичната сфера, продължава да твърди, че целта на данъка не е да се съберат пари (duh), а да има социална справедливост.

4.) Призна публично, че за трите години, в които заема длъжността си, даже не е разбрал, че данък върху лихвите в България няма.

Отговорът този път оставям на теб!