Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

За парламентарната ваканция

vacationПиша този текст, преди да започне работният ми ден, защото – оказва се – моят работодател съвсем не е склонен да ми разреши едномесечен платен отпуск, за да се занимавам с предизборни дела. За разлика от него работодателят на депутатите ни – българският данъкоплатец – е толкова ларж, че даже не се затрогва, когато те своеволно решават, че няма да ходят на работа (но, разбира се, ще продължават да вземат заплатите си), за да не бъде използвана парламентарната трибуна за „агитация“ по време на предстоящите президентски избори.

Този тип своеволно поведение, което няма как да бъде допуснато в частна фирма или неправителствена организация, естествено, съвсем не се случва за първи път и ние в E-lect и по-рано сме се възмущавали от циничния пример, даван на всички ни от нашите „народни“ избраници. На теория те би трябвало да са нещо като елита на нацията – благородни, добре подготвени и успели личности, готови да пожертват кариерите си, за да служат безкористно на българските граждани. На практика, родните депутати са възприели думата „елит“ като разрешително да се държат толкова своеволно, колкото си искат, и дори не крият, че се смятат за нещо повече от обикновените българи (по сполучливото определение на бъдещата ни мащеха).

На мен ми се струва обаче, че в този случай е напълно валидна поговорката, гласяща, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Нашите „представители“ могат да си позволят да са нагли, само и единствено докато са наясно, че наглостта им ще им се размине.

Впрочем, след като през последната година депутатите ни почиваха 26 дни около Коледа и Нова година, 11 дни около Великден, 30 дни през лятото и ще се отдадат на още 28-дневна почивка сега, преди да си гласуват следващата продължителна коледна ваканция, остава открит въпросът кога вършат работата, за която така щедро си плащат с парите ни.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на E-lect, по e-mail (по-нагоре и вдясно), да станеш приятел на сайта във Facebook или да последваш фийда му в Twitter. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

А ако харесваш този сайт и желаеш да подкрепиш оцеляването му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon.

2 коментара

  1. Ники каза:

    „Нашите „представители“ могат да си позволят да са нагли, само и единствено докато са наясно, че наглостта им няма да им се размине“.

    Сигурен съм, че имате предвид „ще им се размине“.

  2. Да, благодаря за корекцията 🙂 .