Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Звезден прах

Нито една звезда не трябва да бъде изпусната. Мигар и след 10 години да се взриви, ядреният синтез трябва да се контролира.

Заповед на премиера

Чудя се кога ще станем свидетели на поне едно правителствено решение, което да остане в сила за повече от 24 часа. Ето например вчера следобед финансовият министър заяви в Пловдив, че пари за обсерваторията в Рожен няма да бъдат отпуснати, днес премиерът лично се ангажира да ѝ ги даде, а утре вероятно ще си ги вземе обратно, за да „спаси” поредния футболен мач.

Чудя се и кога господин Бойко Борисов ще направи изказване, което да не се превърне в тема на подигравки във виртуалното пространство. Или което най-малкото да намеква за кохерентна мисъл (а, ако исках да бъда напълно коректен, щях да настоявам само за „мисъл” в предното изречение, защото министър-председателят ни напоследък предимно реди произволни думи без връзка помежду им).

В нормалния свят – този на обикновените хора, не на политиците – непоследователността води до загуба на доверието на приятелите ти, проблеми в работата ти и други форми на корективно отношение, което да те върне в правия път или да намали щетите от твоето поведение. Във властта този коректив изглежда напълно отсъства. Затова и не е случайно, че най-властовата позиция в държавата се заема от човек, който е непрестанен обект на подигравки.

1 коментар

  1. Кирил Илиев каза:

    Внимавай, ставаш опасен за правителството. Провокираш уфсите…..