Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Имало едно време

Имало едно време един вълшебен свят, населен от всички приказни герои, за които някога си чел. В този свят Снежанка и Чаровният принц (който всъщност се казва Джеймс) надвили могъществото на Злата кралица Реджина и заживели щастливо… е, не чак до края на дните си, а само за няколко месеца, преди отказалата да се примири с поражението вещица да активира зловещо проклятие и да заточи героите от приказките на нашата планета – в омагьосан град в Мейн, където времето е спряло и доброто не може да тържествува.

Обаче всяко проклятие би могло да бъде разрушено и, както често става, най-лесният начин да сториш това е с любов. Любовта на Снежанка и Джеймс създава дъщеря им Ема, и тя единствена е способна да победи Злата кралица и да върне приказните герои във вълшебния свят, където им е мястото.

Дали и как ще се случи това все още предстои да разберем, защото след само 18 епизода историята в сериала на ABC „Имало едно време” (Once Upon a Time) тепърва набира скорост. Вече ти казах в каква рамка е поставена тя, а във всяка една серия до момента се съдържат подробности от миналото на героите ѝ във вълшебния свят (често преобръщащи представите ни за приказки като Хензел и Гретел, Червената шапчица, Пепеляшка и Красавицата и Звяра, и от време на време гаврещи се с някой древногръцки мит или с въображението на Люис Карол: „I hate Wonderland”), съпътстващи постепенното им пробуждане в нашия.

Създателите на „Имало едно време” са част от сценарния екип на „Изгубени” (Lost), който, казват, бил много як и са замислили сериала още през 2004 г., което сигурно ще рече, че той не е инспириран от странната мания по Снежанка, обхванала напоследък продуцентите на филми за по-големия екран. До края на първия сезон от приказката за проклятието на Злата кралица остават само 4 епизода, така че по всичко личи, че е замислен поне втори.

Ако нищо от казаното дотук не успее да те убеди да обърнеш внимание на „Имало едно време”, имам още един коз: Ръмпълстилтскин.