Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Кой ограби България

PropagandaДори Коалиция „Да, България“ вече да не ми беше симпатична със сравнително добрата си програма и голямото количество достойни хора вътре, днешната атака срещу нея от страна на един „любим“ вестник със сигурност щеше да я направи такава. Не мога да отрека, че искрено ме забавлява когнитивният дисонанс в пресата на „успелия млад мъж“, за която „Да, България“ е едновременно малка формацийка, която нищо няма да постигне на предстоящите избори, и зловещо чудовище, чиито конци са дърпани от най-могъщите кукловоди в историята, и което виновно за „ограбването“ на страната.

(Впрочем, такъв по всичко личи е сюжетът на фантастичния роман „Крадци на демокрация“, който днес се разпространяваше безплатно с онова издание, в което държавната администрация напълно случайно се скъсва да рекламира. От него ще „разбереш“, че Иван Костов, Иво Прокопиев и Цветан Василев стоят зад „шайката“ „Да, България“, а ако това стане, по-умните ти приятели пък ще научат, че си идиот.)

В тази връзка един въпрос ми се струва особено интересен. Създаването, отпечаването, разпространението и подаряването на книга в тираж от десетки хиляди бройки струва пари – много повече пари, отколкото вестник, продаващ се по 60 стотинки, може да си позволи да похарчи на нормален пазар. Хората, осигурили тези средства, колкото и безскрупулни да са, по всяка вероятност не са глупави и едва ли биха организирали толкова мащабна атака срещу формация, за която са наясно, че няма шансове на предстоящите избори – все пак съвсем базови познания по ПиАр ти стигат, за да се прецениш, че ако политическият ти опонент наистина е крайно неразпознаваем и/или непопулярен, последното, от което имаш нужда, е масово да се заговори за него.

Какво ли знаят личностите, стоящи зад „крадците на демокрация“, за да похарчат толкова много в опит да дискредитират формацията около Христо Иванов?

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

1 коментар

  1. Couatl каза:

    Добре, това съвсем спокойно можеше да са две или дори три изречение с цел по-лесно възприемане на текста 🙂 :

    Хората, осигурили тези средства, колкото и безскрупулни да са, по всяка вероятност не са глупави и едва ли биха организирали толкова мащабна атака срещу формация, за която са наясно, че няма шансове на предстоящите избори – все пак съвсем базови познания по ПиАр ти стигат, за да се прецениш, че ако опонентът ти наистина е крайно неразпознаваем и/или непопулярен, последното, от което имаш нужда, е масово да се заговори за него.