- E-lect.net - https://e-lect.net -

Лекция по обективизъм

[1]Използвам редакционното, за да ти напомня (или да ти съобщя, в случай че не знаеш), че по-късно през деня – от 18:30 часа – в зала „Десислава“ на хотел „България“ в столицата ще се проведе лекция на професор Робърт Уайт. Нейната тема е „Какво значи „да вършиш добро“, когато „се справяш добре“ в контекста на социалната отговорност на фирмата“. Лекцията е организирана от Обществото „Айн Ранд“.

Според информацията на страницата на последното, професор Уайт се занимава с обективизъм от 20 години и има защитена дисертация върху Ранд от университета в Окланд, Нова Зеландия. В момента преподава философия и етика в Американския университет в Благоевград.

Предвижда се след лекцията да бъде проведена дискусия.

Що се отнася до предстоящото в E-lect, което по традиция представям в края на редакционния материал, през тази седмица очаквай появата на вече обещаната статия, посветена на авторското право, както и рецензия на новата книга на Богдан Русев [2] „Безкрайният път“, която промотирах преди известно време [3]. С малко късмет също така може да има поне една изненада.