Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Мирослав Найденов и кучешката интеграция

Едва ли има съмнение, че министър Найденов ще остане в историята не толкова с големите успехи на повереното му ведомство (защото летаргията, пък била и тя в такива невиждани размери, рядко намира място в учебниците), колкото със заслугите си в полза на мултивидовото общество. И по-конкретно на онези онеправдани негови представители, позначи като „бездомни кучета”, които във варварското ни минало бяха подложени на жестоко преследване, а днес се надпреварват с гейовете чии бракове ще бъдат узаконени първи.

Като ръководител на общинска фирма „Екоравновесие” Мирослав Найденов обеща да се справи с проблемите, свързани с тези животни, до началото на настоящата година. За всеки са видими постигнатите огромни резултати – бездомните кучета не само са много повече отпреди, но и изглеждат далеч по-добре хранени от една друга социална група, с която господин Найденов още не се е захванал – тази на ромите.

Дали поради липса на координация или заради манипулациите на тъмната страна, водена от Дарт Доган и верния му падауан Станишев, единственият въпрос, който все още не е разрешен е свързан с жилищното им настаняване. Предвиждайки това, злите лордове още през 2008 г. заложиха глоби за общините, неуспели да се справят с този проблем до януари 2011.

Слава Богу, благодарение на министерството на Найденов такива няма да има – стига, разбира се, да бъде прието предложението му за удължаване на коварния срок до 2015 г. Единственото, за което ни остава да се надяваме, е, че министърът ще бъде в позиция да наложи следващите удължавания тогава, през 2019, 2023 и т.н., тъй като, ако „Екоравновесие” продължи да следва заветите му, бездомните кучета ще си останат най-бързо растящата категория жители на страната.

П.С: Разбира се, към темата би могло да се подходи и от друг ъгъл. Човек може да се запита каква е причината Министерство на земеделието да променя нормативната уредба, засягаща типично градски проблем. Същият този наблюдател би могъл да се зачуди що за наказание към провалилия се шеф на една общинска фирма (който преди нея е уволнен със скандал от държавната администрация) е да го направиш министър. И не на последно място да поклати тъжно глава за бъдещето на държавата, в която, ако даден закон не се спазва, няма никакъв проблем той да се промени, а в съзнанието му с крещящи червени букви да изплуват думи като КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ и КОРУПЦИЯ. Обаче това е стопроцентова теория на конспирацията, нали?