Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Национален протест срещу гравитацията в България

Все така се получава, че, дори когато хората излязат на справедлив, макар и не съвсем правилно насочен, протест, рано или късно у едно ограничено, но гръмогласно малцинство в средите на протестиращите (обикновено състоящо се от ограничени, но кресливи младежи с крайно леви възгледи) се поражда идеята да насочи общото недоволство към собствените си утопични цели.

Протестът от последните седмици не е изключение от правилото, научаваме днес, когато става ясно, че за неделя е насрочен национален протест срещу безобразията в България. И други неща стават ясни например че

Вниманието на цяла Европа е насочено към България в момента. Много народи са затаили дъх,за да видят дали Ние българите ще срутим СИСТЕМАТА на Новият Световен ред… Те всички са готови да Ни последват… Правителствата в Европа са в Паника… Протеста на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД отдавна вече не е само национален…

Това горното не е шега. Написано е с цялата си сериозност от организаторите на протеста в неделя, заедно с още не малко подобни послания, от които разбираме, че борбата за по-ниска цена на тока за тях вече не е достатъчна и днес те няма да се задоволят с по-малко от световна пролетарска революция. (В тази връзка мога само да се радвам, че историята има свойството да се повтаря като фарс и на никого от тези заблудени хорица няма да му се наложи да преживява втори Октомврийски преврат.)

Както и да е, лудостта на шепа ненормалници може и да е забавна, но не заслужава да ѝ се обръща повече внимание. По-притеснителен е фактът, че виждам интелигентни хора, които са готови да отидат на протеста срещу безобразията в неделя. Притеснителен, защото подобен протест е пълен нонсенс. Ако попиташ 100 човека какво намират за безобразно в страната, ще получиш около 250 противоречащи си отговора. За мен например е пълно безочие, че някакви хора ще си протестират на общо основание. За около 20 процента от българските граждани, които харесват Бойко Борисов, вчерашната оставка на правителството беше безобразна (или може би те вече не са част от НАРОДА?). За полицейските служители е ужасяващо, че някакви лумпени ги замерят с павета. От Марфа можеш да узнаеш, че самите искания на протестиращите се бият с едно друго, така че, ако си харесаш някое от тях, можеш да излезеш да поскачаш срещу безобразността на останалите. И така нататък, и така нататък.

Да се протестира срещу безобразията няма никакъв смисъл, защото дори в Рая да живеем, пак ще се намерят неща, които да дразнят всеки от нас. Човек, който знае какво иска и има идея как да го постигне, не би подкрепил подобна нелепица, тъй като резултатите от нея биха могли да провалят всичките му цели и усилия. А онези, които хал хабер си нямат какво искат и как да го постигнат конкретно, по-добре да си стоят вкъщи, за да не се излагат.

Или в краен случай да дойдат на малко по-смислените протести, които аз – следвайки вдъхновяващия им пример – смятам да организирам. По дати:

Понеделник, 25 февруари – национален протест срещу нивото на река Дунав, което а напълно безобразно тия дни;

Вторник, 26 февруари – общонароден протест срещу имиграцията на прелетни птици през есента, която – виждаме – оставя България без жизненоважен интелектуален потенциал за зимата;

Сряда, 27 февруари – протест срещу безобразията на гравитацията, която лично носи отговорност за стотици контузени граждани в късните часове на всеки петък и събота;

Четвъртък, 28 февруари – протест срещу Още По-новия Световен Ред, който ще смени Вече Не Толкова Новия Световен Ред тази неделя.

Следва: Какво да се прави или какви цели трябва да си поставим, според мен, ако искаме наистина да се преборим за един по-достоен и справедлив живот за всички нас.