Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

На лъжата краката са… на Яне Янев

Че Яне Янев е популист отдавна няма място за съмнение. Че не подбира средства в името на политическата си игра, за последно стана ясно преди няколко месеца, когато проверка на ДАНС разкри измами в организираната от него подписка за референдум за нова конституция (а защо още не е подведен под отговорност във връзка с тях е въпрос, на който не ми се ще да си отговарям). За капак днес за пореден път се уверихме, че на лидера на РЗС му липсва елементарен морал.

През деня разбрахме кой е организатор на кампанията със забавните билбордове и сайта в издайническо оранжево – самият той, ведно с кандидата за президент на партията Атанас Семов. Защо тази иначе очаквана новина допълва профила на дребен измамник ще ни подскажат следните факти: 1. само преди няколко дни господин Янев отрече да има нещо общо с билбордовете; 2. „уволнението” се предвижда да се осъществи щом новоизбраният президент от РЗС внесе в НС проектозакон за изменение на Конституцията (при наличието на дребната подробност, че той няма законово право да стори това); и 3. предизборната кампания още не е започнала официално, ergo всички плакати, сайтове и каквито други изцепки ни се предложат са си направо незаконни.

Най-нелепото в тази история, която като минимум плаче за сериозна глоба и още по-сериозно порицание от страна на обществото, е, че от днес нататък Яне Янев ще може да се хвали с „огромната” си онлайн подкрепа – така де, не е като на поредната му клоунада да не беше обърнато в пъти повече внимание, отколкото на жестокото убийство на Яна Кръстева в центъра на София.

Предлагам, да не му позволяваме това. Не че харесвам Бойко Борисов, напротив. Но, ако опонентът му е толкова изпечен лъжец, с радост ще застана на страната на премиера.