Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

На очите си да вярвам или…?

Експерт показа на журналисти дупка в магистрала Тракия, от която – ако се съди по черната диря – е започнало отклоняването на автобуса-убиец към мантинелата. Същата се вижда съвършено ясно на това видео, демонстриращо между другото ужасното състояние на този „първокласен” български път.

Очите ни, обаче, лъжат, става ясно от думите на министър Плевнелиев. „Уверен съм от поддържащите фирми, че по магистралите и пътищата първи клас няма дупки”, каза той и допълни, че казусът е политизиран под нечие партийно ръководство.

Както се казваше в един стар виц, така е, но не съвсем. Колкото и да искам да повярвам на уверението на правителството, че зрителните органи на около седем милиона български граждани са контролирани от враговете, по-скоро ще се въздържа. За сметка на това не изпитвам никакво съмнение в уменията на партия, която не пожела да отложи важно парламентарно заседание в деня на национален траур, да играе на политика с всяка нова гадост, случваща се у нас.

В една нормална държава министър, който си позволява толкова категорично изказване, без да познава ситуацията, и има наглостта да отрича нещо, което всеки може да види, ще си отиде с първокласна скорост. Тук – мога да се обзаложа – още утре ще разберем, че и с ушите не сме в ред, министър Плевнелиев въобще не е казал това, което каза, но все пак дупки няма и всеки, станал свидетел на противното, напълно заслужава смъртта му да се превърне в пореден повод за удар по опозицията.