- E-lect.net - https://e-lect.net -

На очите си да вярвам или…?

[1]Експерт показа на журналисти дупка в магистрала Тракия, от която – ако се съди по черната диря – е започнало отклоняването на автобуса-убиец към мантинелата. Същата се вижда съвършено ясно на това видео [2], демонстриращо между другото ужасното състояние на този „първокласен” български път.

Очите ни, обаче, лъжат, става ясно от думите на министър Плевнелиев. „Уверен съм от поддържащите фирми, че по магистралите и пътищата първи клас няма дупки”, каза той и допълни, че казусът е политизиран под нечие партийно ръководство.

Както се казваше в един стар виц, така е, но не съвсем. Колкото и да искам да повярвам на уверението на правителството, че зрителните органи на около седем милиона български граждани са контролирани от враговете, по-скоро ще се въздържа. За сметка на това не изпитвам никакво съмнение в уменията на партия, която не пожела да отложи важно парламентарно заседание в деня на национален траур, да играе на политика с всяка нова гадост, случваща се у нас.

В една нормална държава министър, който си позволява толкова категорично изказване, без да познава ситуацията, и има наглостта да отрича нещо, което всеки може да види, ще си отиде с първокласна скорост. Тук – мога да се обзаложа – още утре ще разберем, че и с ушите не сме в ред, министър Плевнелиев въобще не е казал това, което каза, но все пак дупки няма и всеки, станал свидетел на противното, напълно заслужава смъртта му да се превърне в пореден повод за удар по опозицията.