- E-lect.net - https://e-lect.net -

Николай Фанатик, хомосексуализмът и чалгата

[1]Винаги съм смятал Съединението, което чествахме вчера, за един от най-хубавите родни празници. Шести септември (подобно на 22-ри същия месец) е пример за това, което бихме могли да постигнем заедно, когато имаме справедлива кауза. Като такъв, той е хубав повод поне за ден да забравим всевъзможните си различия и да се порадваме на общото в нашето минало и настояще.

Не особено учудващо вторият по популярност откачалник в България (отстъпващ само на Волен Сидеров [2]), който по съвместителство заема поста на пловдивски митрополит, не споделя мнението ми. Неговото име, сигурно знаеш, е Николай. Мине не мине време и то излиза в пресата, покрай някое изказване, каращо ведно атеисти и вярващи да се червят, а лидерите на крайните ислямисти да си водят записки.

Вчерашният ден, убеден съм, ще бъде много поучителен за последните, след като в него 41-годишният „дядо” Николай съумя да се появи в компанията на набеден терорист, да се обяви против чалгата и да раздаде антигей отличия на пазарджишкия прокурор Стефан Янев и кмета на града Тодор Попов. Всичко това под охраната на „хората с вратовете”, по сполучливото определение на Dnes.bg.

Че църквата ни е мъртва отдавна няма място за съмнение, при положение, че единствената дейност на мутризираните ѝ отци е да се карат за имоти и пари (явно забравили за дребния спор на Христос с търговците в храма) и от време на време да хулят по-предизвикателно облечените вярващи (изглежда пропуснали още по-дребния факт, че собственият им месия през повечето време се е размотавал с всякаква съмнителна паплач). Но защо обществото за пореден път не заклейми лудостта на отец Николай, за мен остава необяснимо.

Ако има нещо, от което да съм доволен, обаче, то е, че Второто Пришествие явно няма да е скоро. Горко на този Бог, направил грешката да слезе на Земята по време на мандата на нашия фанатик. Най-доброто, на което може да се надява, е да бъде пребит от – със сигурност – дълбоко религиозните охранители, докато митрополит Николай бълва огън и жупел върху му.