Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Нова книга от „Сдружение книги-игри“

Maya's BookРедовните читатели на E-lect знаят, че част от малкия, но иначе сплотен екип на сайта, участва и в работата по продуктите на групата ентусиазирани почитатели на интерактивната литература от близкото минало (а вече и от нашето настояще), която преди известно време формализира дейността си като „Сдружение книги-игри“. На няколко пъти е ставало дума, но аз все пак ще припомня, че списъкът с нови интерактивни книги, издадени от хора, свързани с въпросното сдружение, включва Котаракът и Черният Нарцисот Александър Торофиев, „Призвание герой“, брой 1, 2 и 3 (на който е крайно време да посветя няколко думи в близко бъдеще), „Съновидение“ от Емануел Керо, Голямото приключение на малкото таласъмчеи Още по-голямото приключение на малкото таласъмчеот Никола Райков и още няколко други заглавия.

Най-новият интерактивен роман в каталога на „Сдружение книги-игри“ пък се казва „Седемте живота на Мая“ и е с автор Красимира Стоева. По думите на моите приятели, които посветиха усилия на издаването му, това е първият интерактивен роман у нас за зряла аудитория. В него читателят „ще преживее“ живота на художничката Мая, насочвайки го по някой от много възможни пътища към един от седемте възможни завършека на книгата.

Докато очаквам собственото си издание от романа, който без съмнение ще ревюирам в E-lect в най-близко бъдеще, мога само добавя, че „Седемте живота на Мая“ излезе на пазара буквално преди 2 дни и освен от книжарниците, може да се поръча от собствения си сайт. Цената на книгата е 11.89 лв.

Трейлърът ѝ можеш да видиш тук.