Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Омбудсман да се наричам…

MayamaАко не бях толкова широко скроен, новината, че Мая Манолова – която асоциирам предимно с лъжата, че на протестиращите срещу кабинета Орешарски се плаща (впрочем, лъжа, за която при нормално работеща съдебна система, тя самата отдавна щеше да плаща обезщетения) – е избрана за застъпник на правата на българските граждани и пазител на обществения интерес, щеше не само да ме хвърли в лек, па макар и очакван потрес, а и да ме накара да нахвърлям въпроси от типа на: кой изобщо е толкова тъп, че да очаква човек, обвързан в такава степен с партията си и изкривената реалност на политиката у нас, да защитава всички обикновени български граждани от настоящите си приятели.

Понеже съм широко скроен обаче, аз нито ще задавам подобни въпроси, нито ще пиша повече сложни изречения като това горе, а само ще кажа, че намирам избора на госпожа Манолова за напълно естествен за държава, в която Делян Пеевски все още е „народен“ представител, и изцяло го одобрявам.

Единствено не виждам защо трябва да спираме дотук. За да са напълно последователни, управляващите ни направо са длъжни да направят още няколко промени, чрез които напълно да затвърдят логиката на избора на Мая Манолова. Крайно време е например Волен Сидеров да поеме агенцията, която се грижи за психическото здраве на българските граждани. На Владо Кузов по право се полага Агенцията за закрила на детето. За старите познати на госпожа Манолова братя Галеви (които тя навремето определи като „модел“, предизвиквайки гнева на собствената си партия) е логично да бъдат запазени позиции на върха на правосъдната система или най-малко в прокуратурата и следствието. Николай Бареков да поеме СЕМ. Лютви Местан да се заеме с езикова реформа, Делян Пеевски (повторно) да оглави борбата с корупцията, а Ахмед Доган да ни стане президент.

Ако не бях широко скроен, можеше дори да напиша, че изборът на госпожа Манолова е скандал, който би предизвикал граждански протест в една цивилизована държава. Но, тъй като, както вече казах, „широко скроен“ е едва ли не второто ми име, предлагам протестът да насочи енергията си към това изборът на новия ни омбудсман да бъде допълнен с назначения като споменатите по-горе и други подобни. Дори вече виждам плаката, който лично аз ще издигна: „Манолова, Сидеров, Кузов: бъдеще за нашите деца“!

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на E-lect, по e-mail (по-нагоре и вдясно), да станеш приятел на сайта във Facebook или да последваш фийда му в Twitter. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.