Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

От Орлов мост до Плиска

Според публикуваното преди два дни признание на полицейски началник, причината да има такова огромно разминаване между данните на полицията за броя на протестиращите срещу правителството „Орешарски” и реалността, която всички ние виждаме, а и някои медии отразяват адекватно, е в използваната от МВР методология – според която впрочем и 100 000 души да излязат, максимумът, който полицаите ще отразят в докладите си, е 8 000.

Това признание представлява интересен поглед върху начина, по който управляващите опитват да размият народната любов към себе си. За него вече сме говорили, така че няма да се повтарям… но това манипулативно отношение роди идеята днешният протест да бъде различен. Целта, към която се стремим тази вечер, е шествието да продължи по Цариградско шосе, вместо по Евлоги Георгиев и – с малко късмет – да запълни голяма част от разстоянието по пътя към Плиска, така че да покажем нагледно как изглеждат тези от 3 до 4 хиляди протестиращи, според полицейските сводки.

Идеята, естествено, не е задължителна за никого и който желае може да продължи по нормалния маршрут към партийните централи. За останалите е възможността да пресъздадем онези култови кадри от 1990 година, демонстрирайки колко хора всъщност активно се противопоставят на новото ни правителство.

П.С: Снимката отново е на Виктор Владев.