Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Пореден полицейски успех

Ако си мислиш, че работата на полицията трябва да бъде да защитава гражданите от разни убийци, крадци и изнасилвачи, дълбоко грешиш. Крадците, убийците и изнасилвачите вече са на втори план, изместени от най-голямата заплаха за правата ни – хората, споделящи файлове в интернет. Затова, естествено, приоритет на полицията са пиратите.

За задържането на един такъв зловещ престъпник от ГДБОП споделя БЛИЦ днес. Той не само е направил опит да покаже незаконно филма „Лора от сутрин до вечер” във VBOX7 (който е предотвратен с героичните усилия на така наречените антимафиоти), но и е разпространявал други български продукции. Аз, разбира се, адмирирам действията на полицията, които по никакъв начин не смятам за откровен произвол, нарушаващ Конституцията и естествените права на човека. Обаче не мога да не се запитам дали ограниченият ресурс на МВР ще бъде достатъчен за задържането на всички един милион двеста и шест хиляди деветстотин и четирима съучастници на опасния рецидивист Е.Г. (повечето не по-малко опасни рецидивисти от самия него).

Поне изграждането на толкова много нови затвори ще стимулира строителния бизнес, а като приберем пиратите в тях ще ликвидираме и безработицата.

Що се отнася до крадците, убийците и изнасилвачите, само разни объркани хора смятат, че те са истинските престъпници и работата на полицията е да се бори с тях, а не да организира показни акции срещу обикновените граждани на България.