Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Прав си, Вигенин!

Не мога да не споделя с теб, че съм напълно съгласен с мнението на външния ни министър Кристиан Вигенин, който заяви днес, че студентите може и да са искрени, „но [протестите им] са инспирирани от други“. Това изказване, мисля си, е рядък пример за класическото верую, че партията е права, дори когато греши.

Прав си, Вигенин, студентите в действителност не протестират от скука или за удоволствие. Протестите им наистина са инспирирани от онези хора, „които имат желание и… успяват да създават напрежение в българската политика“, а именно:

членовете на правителството, забравили, че теоретично би трябвало да служат на народа си и окопали се във властта, при все че над 80% от българските граждани не одобряват присъствието им там;

народните представители, за които „представителството“ се изчерпва с това да харчат по 1600 евро от парите на данъкоплатците за вечери в европейски градове, да заплашват същите тези данъкоплатци, заради наглостта им например да ги снимат, и да организират лумпенизирани акции в добрите традиции на зрелия социализъм;

– и техните приятели, обсебили медийния пазар и харчещи нашите пари за пропаганда, от която кубинските и севернокорейските другари много могат да научат.

След като дефинира така добре причините за студентската окупация, другарю Вигенин, е време да направиш следващата крачка и да посочиш на колегите си най-бързия начин, по който тя ще се разреши: с оставка!