Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Предателство в парламента

За начало, снощното изказване на „народния“ представител от БСП Николай Малинов – за което ще стане дума в този текст – за пореден път ясно ни показва, че липсата на образование върви ръка за ръка с липсата на елементарно чувство за такт в трудовата характеристика на голяма част от родните депутати. Навярно вече си чул или прочел точните думи на Малинов, с които той честити на всички православни славяни в света победата на руснаците в Третата кримска война и ни напомня, че след Крим за руския ботуш е логично да стъпи на Балканите („по южния път“, каквото и да значи това), което пък е повод за русофилите да започнат да се поздравяват.

Защо депутатът демонстрира липса на образование и такт е очевидно, мисля, но все пак да поясня за него и колегите му от БСП, че украинците също са славяни и в голямата си част са православни (по начина, по който са православни мнозинството от българите – т.е. не особено активно, но все пак…) и да ги поздравяваш с чуждестранната окупация на част от собствената им държава е меко казано нагло.

(Отделно от това само един от многото конфликти за Крим е останал в историята под името Кримска война и, ако на полуострова днес се водеше война, технически погледнато тя можеше да е най-много втора. И да, наясно съм, че с тази вметка предимно се заяждам с идиот, показващ много по-тежки проблеми.)

Обаче не първата част от изказването на Малинов ме провокира да пиша, а втората, в която един български народен представител твърди, че евентуалното нахлуване на чужда държава у нас би било повод за поздравления. Честно казано, нямам и най-малка представа с каква измислена националистическа дейност се занимават измислените ни националисти точно в момента, но, ако бяха патриоти като хората, отдавна да са осъдили тази откровена проява на национално предателство от страна на човек, който все пак е положил клетва във всичките си действия да се ръководи от интересите на българския народ.

За мен лично думите на Николай Малинов са просто поредното доказателство, че колкото по-дълго оставим да се разпореждат с делата ни шепата вечно мечтаещи си за завръщането на източния деспотизъм опортюнисти, събрани от кол и въже в червената партия, толкова повече ще са пострадали гражданите на страната, преди най-накрая да ги изметат от власт.

По същата тема: при Полина Паунова.

2 коментара

  1. Полина Паунова каза:

    Това не съм го писала аз, че да има към моя блог линк. Прецезирайте или текста, или линка, моля.

  2. А да, сега видях, че звучи двусмислено, сори :).