Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Предстоящо: първа седмица на Мизес в България

Да загърбим за момент лудостта от последните дни и да обърнем внимание на човека, чиито идеи – когато бъдат реализирани – биха спомогнали за богатството и добруването на всички нас. Той се казва Лудвиг фон Мизес и на 29-и този месец се навършват 130 години от рождението му. По този повод Издателска къща Мак, Институтът за радикален капитализъм „Атлас”, Институтът по пазарна икономика (ИПИ) и Икономическата библиотека към Макроикономическата асоциация организират първата за България седмица, посветена на неговата личност.

Тя започва с вечер в памет на Мизес от 18 часа утре в клуб Петното на Христо Белчев. На нея ще говори президентът на американската Фондация за икономическо образование Лари Рийд. Доколкото разбирам, събитието ще бъде заснето и може да се гледа онлайн.

На 4 октомври от 17:30 часа във фоайето на втория етаж на Народната библиотека предстои премиерата на книгата „Човешкото действие”, а за 5-и е предвиден разговор на тема „Мизес и поуките от кризата”. Той ще стартира в 17 часа в Американския център на Столичната библиотека на Славейков. И в двата случая отново е предвидено пряко предаване онлайн за онези, които не могат да присъстват.

Интересно звучи. Дано не само на мен!