Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Първи трейлър на Златната ябълка

The Golden AppleЕдин от най-интересните проекти, чието развитие следя в последно време, се казва „Златната ябълка“ и е продукт на група млади хора с опит в областта на анимацията и правенето на филми, обединени под името Студио Змей. Предвижда се „Златната ябълка“ да се реализира като анимационен сериал със сезони с по 24 епизода, всеки с продължителност от 24 минути, който да се ориентира към деца на възраст от 10 до 13 години, но и да разглежда теми, които биха заинтригували и вече порасналите.

Както подсказват и името на бъдещия сериал, и това на екипа, той ще разказва фентъзи история, вдъхновена от митологията и фолклора на Балканите. Главната героиня носи името Вихра, а историята ще проследява нейното пътуване в търсене на митичната златна ябълка, която се появява веднъж на всеки 100 години в Кубер планина и има силата да изпълнява желания.

Няма начин вече да не знаеш (от заглавието, ако не от друго), че вчера „Златната ябълка“ се сдоби с първия си трейлър, в който създателите му ни показват изключителната визуална красота на произведението си, и чрез който целят да наберат подкрепа за него. Както с много други неща у нас, проблемът със сериала за момента е липсата на пари, за да бъде финансирана работата по него – но ако трейлърът бъде харесан от достатъчно хора и kickstarter-ът на проекта (стартиращ по някое време идната седмица) получи достатъчна подкрепа, всички ще можем да видим много повече от „Златната ябълка“.

Впрочем сайтът на сериала е тук, а оттук можеш да влезеш на Facebook страницата му.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на E-lect, по e-mail (по-нагоре и вдясно), да станеш приятел на сайта във Facebook или да последваш фийда му в Twitter. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

2 коментара

  1. Longanlon каза:

    Един вид Самурай Джак на БГ.

  2. Визуално напомня, да. Като се има предвид, че създателят на сериала е работил в Cartoon Network преди, може да е имал нещо с екипа на Самурай Джак, не знам.