Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Смяна на посоката

Не мога да отрека, че последната седмица даде на родния политически наблюдател не един повод да критикува, страда, изразява агресията си към управлението (но всъщност защо само към него?!?) или просто да злорадства, сочейки те с пръст и подсмихвайки се, докато пише „Аз нали ти казах” в различни цветове и с различна големина на шрифта. Що се отнася до E-lect, обаче, периодът бе беден откъм коментари – на практика единствената ми реакция във връзка със злободневието се ограничаваше в краткия редакционен материал от вторник, който може и да си прочел, но и да не си не е голяма загуба.

За това, естествено, си има причина и тя не се корени в мързела на автора, а още по-малко в прекалената му заетост. Не исках да говоря за политика, икономика и власт, защото взе да ми писва от тези три неща. Както ще се опитам да обясня в една по-късна статия (навярно следващата), животът в цялото си очарование е далеч по-сложен от ограничената матрица, в която сме свикнали да го вкарваме.

Именно поради тази простичка истина, през цялата предстояща седмица временно ще обърна гръб на Бойко, Цецо, Божо, Волен, Гошо и компания, на вродения ни расизъм, който ме занимаваше в последно време и на останалите черти от националния ни характер, на които се спирам от дъжд на вятър, на еко движението, превръщащо се в отрицание на всякаква нормалност, на противопоставянето между лявото и дясното и на всички останали теми с поне някакъв политически отенък и ще се опитам да разнообразя още повече и без друго не съвсем еднообразното съдържание на E-lect – с плахата надежда да те изненадам и провокирам, както никога досега.

(Благодаря ти, че издържа предното изречение!)

Така че, ако решиш да се отбиваш наоколо в следващите дни, заедно ще потърсим смисъл в живота, извън общоприетия, и отговор на извечния въпрос за вярата и дали отсъствието ѝ пак не е вяра, ще се вгледаме един в друг в опит да разберем повече за себе си и не на последно място ще попътуваме през времето с един доктор, един преуспял нърд и една замислена фея.

И нищо няма да е каквото изглежда.

1 коментар

  1. наге каза:

    Абе какво се оплакваш и мрънкаш. Бързо пиши за безредиците в Белград! 🙂