Тайната на отслабването

You may also like...

11 коментара

 1. Bubata каза:

  Биричката вечер е най-голямата жертва… ако искаш да отслабнеш, сваляш яденето до минимум (по парче пица през ден), почваш да пушиш (за да не ти се яде така) и се занимаваш с колкото се може повече неща наведнъж… болимията също не е за пренебрегване като възможност.

 2. Хайде сега :D. Аз говоря за здравословния начин!

 3. Dantata каза:

  Бирата не си я давам! Тортата може, ама бирата НЕ!

 4. Дилян Симов каза:

  Малко, но съществено уточнение: предполагам, е че ако лишаването от въпросната биричка все пак не доведе до свалянето на въпросните килограми, то почти със сигурност ще е довела до ненатрупването им. Как да знаеш със сигурност това? Със сигурност – никак, но все пак се огледай (само така, за всеки случай) колко са наддали връстниците ти за последните 5 години :).

  П. С. От баща си знам от малък, че който се опитва да ми продаде средство против косопад или целулит (особено без усилия), просто се опитва да ми вземе парите. Примерът в горната статия не е изключение.

 5. Стига с тая бира, де :P! Всъщност при равни други условия, лишаването от нея ще доведе точно до предсказания резултат. Проблемът е, че в живия живот, такива са невъзможни – т.е. няма как да повториш ден по ден режима си на хранене и физическа активност от предната година и само да премахнеш някакъв елемент.

  Идеята на примера е, че съвсем дребните промени, съчетани с повечко търпение, могат да доведат до големи резултати. И това са промени, които са по силите на всеки – заместване на част от вредните храни с естествени, двадесетминутна разходка до работа, вместо да прекараш 40 по задръстванията – такива неща.

  За бързи резултати от друга страна (обаче не такива, каквито се рекламират наляво-надясно, а рационални и здравословни – което ще рече смъкване на до 1% от теглото на седмица) са необходими повечко усилия И промени в хранителните навици. Но дори те са в рамките на постижимото – всеки има време за половинчасов джогинг 5 дни в седмицата, например.

 6. Божо каза:

  Всъщност бирата не съдържа никакви калории, така че споко – пийте си бирата :). Дебелее се от мезето, не от нея.

  (“Биреният корем” не се дължи на бира – имат го и хора, които изобщо не кусват бира)

 7. Е, как да няма?!? Една половинлитрова бутилка се равнява на 200 KCal горе-долу… 😉

 8. Божо каза:

  Кое ги дава тия килокалории?
  Няма белтъчини, няма въглехидрати, мазнини хич…

 9. Оказа се, че нямам бутилка точно сега, която да погледна, но ето една интересна статия по темата.

 10. Божо каза:

  “Beer contains alchohol, and there are about 7 calories per gram of alcohol, ”

  Като се има предвид, че бирата има средно около 3% алкохол (да не се бъркат с процента сухо вещество, който по-често се изписва върху бутилката) в шише бира едва ли ще се съберат повече от 15-16 грама алкохол. Т.е стотина калории (не кило).
  Виж че повишава апетита е вярно. Т.е. пак опираме до мезето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *